Tormalevélben párolt/grillezett hal recept
60 perc
Kalóriaszegény
min.
min
min.
A Tormalevélben párolt/grillezett hal hozzávalói:
10 db keszeg vagy kárász (közepes nagyságú)
10 db tormalevél - akkorák, hogy bele tekerhető legyen 1 db hal)
vegeta,
4 csokor újhagyma,
3 evőkanál mustár,
1 kávéskanál színesbors,
2 gerezd fokhagyma
A Tormalevélben párolt/grillezett hal elkészítési módja:
A halakat megtisztítom, beirdalom (kb. 1,5 cm távolságra legyenek a bevágások) vegetával megszórom, Az újhagymának csak az alsó részét használom fel, a zöldje nem kell. Karikára vágom. 3 evőkanál mustárt, 1 kávéskanál színesborsot, a zúzott fokhagymát, újhagymát összekeverem egymással és ebbe a keverékbe beleforgatom a halakat, a hűtőbe 1 éjszakára félreteszem összeérlelődni. Másnap a halakat egyenként belecsavarom a tormalevelekbe, majd alufóliába is. A grillrácson kb. 10 percig párolom, majd kiveszem a fóliából és rácson ropogósra sütöm.
Illik hozzá a frissen elkészített fejessalátia, majonéz.
Aki szokott grillezni, annak nem kunsztos elkészíteni.
Jó étvágyat!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: chippolino, 2007. máj. 7. 16:21
A tormalevélben párolt/grillezett hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.