Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tormalevélben párolt/grillezett hal recept

Tormalevélben párolt/grillezett hal recept

Elkészítési idő 60 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória min.
Zsírtartalom min
Szénhidráttartalom min.

A Tormalevélben párolt/grillezett hal hozzávalói:
10 db keszeg vagy kárász (közepes nagyságú)
10 db tormalevél - akkorák, hogy bele tekerhető legyen 1 db hal)
vegeta,
4 csokor újhagyma,
3 evőkanál mustár,
1 kávéskanál színesbors,
2 gerezd fokhagyma


A Tormalevélben párolt/grillezett hal elkészítési módja:
A halakat megtisztítom, beirdalom (kb. 1,5 cm távolságra legyenek a bevágások) vegetával megszórom, Az újhagymának csak az alsó részét használom fel, a zöldje nem kell. Karikára vágom. 3 evőkanál mustárt, 1 kávéskanál színesborsot, a zúzott fokhagymát, újhagymát összekeverem egymással és ebbe a keverékbe beleforgatom a halakat, a hűtőbe 1 éjszakára félreteszem összeérlelődni. Másnap a halakat egyenként belecsavarom a tormalevelekbe, majd alufóliába is. A grillrácson kb. 10 percig párolom, majd kiveszem a fóliából és rácson ropogósra sütöm.

Illik hozzá a frissen elkészített fejessalátia, majonéz.
Aki szokott grillezni, annak nem kunsztos elkészíteni.
Jó étvágyat!


Kategória: Halas ételek receptjei


A tormalevélben párolt/grillezett hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook