Túrós pogácsa recept




25 dkg túró,
25 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
1 tojás sárgája,
2-3 dkg élesztő, só, negyed sütőpor
A Túrós pogácsa elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük. Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél órát pihentetjük. Kb. 2,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.
A tojás fehérjével is megkenhetjük, és ha a tojás sárgájából elcsippentünk egy picit, hogy megszínezze, vagy egy csipet pirospaprikát szórunk a fehérjébe, akkor is szép színe lesz
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: chippolino, 2006. szept. 14. 13:01
A túrós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.