Káposztás pogácsa recept
90 perc
A Káposztás pogácsa hozzávalói:
60 dkg liszt
3 dkg eleszto
2 tojassarga
so ,bors
3 deci tej
30 dkg piritott kaposzta.
A Káposztás pogácsa elkészítési módja:
Az elesztot keves tejben megkelesztjuk es a tobbi anyagokkal egyutt tesztat gyurunk es hutoszekrenybe tesszuk. A kaposztat finomra vagjuk, besozzuk, majd kinyomkodjuk, zsiron megpiritjuk majd kihutjuk.A tesztat kinyujtjuk, a kaposzta felet egyenletesen rateritjuk,es harom retegesen osszehajtjuk, kinyujtjuk es negy retegesen osszehajtjuk.Ujbol huttobe tesszuk,fel ora mulva kinyujtjuk es a kaposzta masik felet rateritjuk es megismeteljuk az elozo nyujtogatast es hajtogatast.Fel ora pihentetes utan kinyujtjuk es pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk es zsirozott lisztezett tepsibe rakjuk , a tetejet kessel bekockazzuk megkenjuk tojassal megkelesztjuk es kisutjuk.
Frissen ,melegen kinaljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: gaby67, 2006. aug. 28. 21:08
A káposztás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.