Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Túljutás a depresszión szakember nélkül fórum

Túljutás a depresszión szakember nélkül (beszélgetés)

10. Enissa (válaszként erre: 5. - 55Judit)
ma 21:13

Akinek annyira nincs pénze, pont ezen fog, vagy tud spórolni, mert inkább a gyerekének tesz a tányérjába ételt, gyümölcsöt.

Persze csak magamból indulok ki, én biztos azt tenném, ha 100x tudnám is, hogy magam kellene összekapni.

9. kristo_f (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 20:22

Létezik állami pszichiáter és pszichológus is, még ha nehéz is időpontot oda szerezni

De ha te annyira szégyenlős vagy mint írod, akkor marad a kinlódás

Ha fájna a fogad, harapófogót vennél és megoldanád a helyzetet?

Nem véletlenül "találták ki" a pszicho képzést

8. beYOUtiful (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 20:20
Hány éves a gyerek? Te vagy olyan pszichés állapotban, hogy tudnál dolgozni? Mióta (nem) dolgozol? A gyerek apja elengedné a gyereket külföldre? Beszélsz idegennyelvet?
Sajnos a költözés sem opció..egyelőre... higgyétek el,minden létező munkára jelentkeztem,amire csak lehetett...diplomám is van...de van egy gyerekem,nem lehet egyedül hagyni...online alkalmi munkáim vannak... fhu ahhoz,hogy itt ne tűnjek lusta piócának,mindent el kéne mesélnem,de igazából lényegtelen... nekem nincs félretett pénzem... nem tudok elköltözni...amit keresek,az egy havi albérletre sem elég... másodállást is próbálom/tam,de minden kihalásos meg belterjes alapon megy errefelé...ki van hirdetve a hely,de már rég megvan az ember,aki megy... külföldön gondolkodtam szállásos munkával,de gyerekkel félek..bár ennél nem sok rosszabb lehet... én csak csp-t kapok,gyerektartást nem,ez is hosszú,megfenyegettek,ha bíróságra megyek érte,elveszi tőlem az apja a gyereket...aki egyébként szrik rá... de el tudná,mert neki van lakása... rendezettebb az élete...persze abban,hogy nekem nem,elég nagy szerepe van... mindegy,kiutat keresek,a múltbéli dolgokon sírás nem fog segíteni.... ma így gondolom...lehet,holnap ki se írtam volna ezt sem... a lényeg az,hogy egyelőre innen nem tudok lépni.... ahhoz kéne egy másodállás...meg segítség...a szüleim ételt és fedelet adnak,de cserébe aláznak a gyerekem előtt,meg nevelik helyettem,mert nekem nem lehet semmi szavam... tényleg bírhatatlan egyébként.... mivel tudnám erősíteni magam ennek ellenére?Biztos van valaki,akinek sikerült ilyen helyzetből is felállni....
6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 19:49

Környezetváltozás. A szüleidnél, akikkel nem szeretsz élni nem fog menni.

Az írásodból nekem az tűnik ki, hogy nem vagy még olyan mélyen ebben a betegségben, hogy ne akarj ellene tenni.

De szükséged lesz segítségre! Ez betegség. Orvosi segítséget kell kérned. Nem pszichológus, hanem pszichiátert keress.

Nem vagyok híve a gyógyszereknek, de lehet, hogy a kezdeti időszakban segíteni fog neked, hogy ne kerülj a gödör aljára.

Aztán, ha helyben nem is, de egy bejárós munkahelyet kereshetnél. Ezt is lehet egyfajta környezetváltozásként felfogni. Addig sem vagy otthon - ha nem szeretsz ott.

Sok sikert, türelmet és kitartást!

5. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 19:15

A kikeveredésről annyit, hogy ha ellátod a szervezetedet hangulatjavító és depresszióellenes vitaminokkal, ásványianyagokkal, ételekkel, esetleg gyógynövényekkel, máris előrébb vagy egy nagy ugrással. A bántó szavakat egy mozdulattal letudod söpörni a válladról, miközben folymatosan szeded a leszarom tablettát. Tégy egy próbát! Bal kézfej jobb váll söprés és fordítva. :)

Szemezgessél innen: [link]

menni fog! Sok sikert, érezd magad jól!

ma 18:55
Abbahagytam a depresszió elleni gyógyszereim nagy adagban szedését, már csak az egyiket szedem kis adagban. Amikor érzem, hogy jön a depi, elkezdek mosogatni , meg konyhát takarítani, mosogatógépbe be vagy belőle kipakolni. Régen nem hittem én sem ,hogy működik a cselekvés terápia, de tényleg működik.
ma 18:51

Tudom, hogy azt írod, nem opció a segítségkérés, de talán nem is kell most azonnal beszélni valakivel.Lehet, hogy először csak megengedhetnéd magadnak a gondolatot, nem vagy egyedül, és nem szégyen, ha a fájdalomhoz segítség is kell. Ahogy egy törött csontot sem hagyunk begyógyulni sín nélkül, úgy a léleknek is jár a támogatás.

Lehet, hogy most nem hiszed el, de igenis van olyan állapot, amikor már nem ilyen sötét minden, és nem is kell mindig valami óriás változást csinálni. Néha az első apró lépés az, hogy csak azt mondod magadnak: Oké, most rossz, de nem kell örökre így maradnia. Ha majd egyszer mégis megengeded magadnak, hogy valaki, akár egy ingyenes segítő vagy lelkisegélyes meghallgasson, talán elindul valami.

Találhatsz nagyon jó SZTK orvost is. Tudok Neked kórházat is ajánlani.

Jobbakat kívánok az eddiginél!

Már az is, hogy kiírtad ezt, nagy bátorság.

2. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 18:42
Szerintem a közelükben nem múlik el a depressziód. Oda kell költözni, ahol van munkalehetőség.

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni,ha valakinek van tapasztalata vagy jó ötlete ebben.Sajnos a "Próbálj meg pozitívan gondolkodni!" és társai egy depressziós embernél nem működnek,én is próbáltam,de már az 5. másodpercnél elbuktam.... Évek óta nem tudok ebből kijönni....vannak olyan napok,hogy nem is akarok,de látom kívülről,hogy mi történik...Elég rossz élethelyzetben vagyok,természetesen borzalmas gyerekkorral,stb.... szüleim ígérték,mellettem állnak és segítenek majd,de csak még mélyebbre csúsztam,nagyon hosszú történet.... gyerekkel menekültem haza hozzájuk,bár nagyon nem akartam,pont amiatt,amilyen a kapcsolatunk mindig is volt velük.. nem tudok elmenni innen,mert nem keresek eleget,szinte semmit,a környéken nem lehetséges az előrejutás... évek óta próbálom...biztos az önbizalmam hiánya is ok...mindig úgy látom,hogy mások és a körülmények áldozata vagyok,ami egyébként igaz is,nyilván én is benne vagyok aktívan... gondoltam többször is arra,hogy befejezem ezt a földi pályafutást,volt,hogy meg is próbáltam....egyszer nagyon kirívóan jó kedvem van és tele vagyok tettvággyal,de a következő pillanatban ha bármi olyan történik vagy csak valaki valami bántót mond,vagy csak én gondolok valamelyik problémámra,azonnal a gödör alján vagyok és aznapra vissza se tudok jönni.... nem tudom,hogy tudnék ebből kikeveredni...de egyedül szeretnék... Pénzem pszichológusra nincs és nem is tudok másoknak a problémáimról beszélni,annál sokkal zárkózottabb vagyok,plusz szégyellek is szinte mindent... ez nem opció... amúgyis úgy gondolom,hogy a saját problémáit csak az egyén saját maga tudja megoldani,mert senki más nem tudja sem átérezni,sem megérteni,mi miért történik... Én azért látom ezeket a dolgokat,de tehetetlennek érzem magam.... Tudnátok valamit javasolni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook