Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Az orvosok is hibázhatnak fórum

Az orvosok is hibázhatnak (beszélgetés)

22. srcrss (válaszként erre: 21. - 55Judit)
ma 16:03

"ha minden kötél szakad!"

Akkor sem.

21. 55Judit (válaszként erre: 20. - Srcrss)
ma 15:43
Nagyon szomorú. Csak csonttörés, műtét amivel kénytelen az ember orvoshoz fordulni. Nekem is okoztak maradandó károsodást. Mindegy, utána vagyunk, megtanultuk a leckét. Csak ha minden kötél szakad!
20. srcrss
ma 15:34
Idén kórházban voltam, másodszor életemben. Akkor voltam először, amikor születtem. Egy gonddal mentem, négy újjal jöttem ki, amiből hármat (két fertőzés, egy műhiba) 100%, hogy ők okoztak. Több szatyor gyógyszart váltottam ki feleslegesen. Végül a teáimmal, különböző természetes cuccokkal kúráltam ki magam. Ennyit az egészségügyről...
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Fincsi5)
ma 15:34
A megszokott és bevált gyógyszereimmel alszok, mivel insomniám van, ebben van egy altató is. Nem kértem újat.
Én nem az orvost hibáztatom, csak leírtam ahogy jártam. Azt a két hetet viszont senkinek nem kívánom amit szenvedtem. Nyilván jót akart, de nálam fordítva sült el. Egy elég komoly antidepresszánsról van szó, igen komolyabb probléma is lehetett volna belőle.
17. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:32
Másik gyógyszerrel alszol ilyen jól, vagy gyógyszer nélkül? Pár hét "nem alvás" miatt még nem kell újabb gyógyszerhez fordulni. Tapasztalat.
16. srcrss (válaszként erre: 10. - Szeretekolvasni)
ma 15:15
Egyformák...
15. srcrss (válaszként erre: 13. - 55Judit)
ma 15:09
Egyszer fordultam hozzájuk, de leszerepeltek. Gyógyszart (tőled) felírni, ahhoz értenek.
14. globus (válaszként erre: 10. - Szeretekolvasni)
ma 15:02

Még a vérnyomáscsökkentők sem egyformán hatnak. Pedig biztosan nem fordított célzattal gyártották.

Néhányan joggal mondhatják, hogy huuu, X gyógyszer nem ér semmit, miközben tízezrek arra esküdnek.

Én pl. egy bizonyos hatóanyagtól köhögök, megjegyeztem.

13. 55Judit (válaszként erre: 9. - Srcrss)
ma 14:59
Én is csak végső esetben veszem igénybe a segítségüket tapasztalat alapján döntöttem így.
12. 55Judit (válaszként erre: 10. - Szeretekolvasni)
ma 14:58
Nem csak.
11. 55Judit (válaszként erre: 7. - Asztanaviszta)
ma 14:56

Erre sajnos nem tudom a választ, azért írtam róla, hátha valakinek lenne ötlete és nem további kérdése. Persze hogy nem az orvosnak, de igen megterhelő lehet némelyik betegnek is, főleg azoknak akik a szatyornyi gyógyszerből kiválogatnak melyiket váltsa ki, mire futja. Tegyük fel már a 3.-at írja ki az orvos vérnyomásra, a beteg pedig közli hogy már 2 félét kiváltottam potyára, erre már nincs pénzem.

Senkit nem hibáztatok, csak a rendszerben látok egy megoldásra váró problémát ami sokakat érzékenyen érint.

ma 14:56
Vannak orvosi területek, ahol sokszor csak próbálkoznak (találgatnak, tesztelgetnek). Az egyik ilyen a bőrgyógyászat, ahová én már nem is megyek többet. Úgy látszik, a pszichiáterek is hasonlóak néha.
ma 14:45
Ne hibázzanak, mert életekkel játszanak!!! Utálom őket.
ma 14:43

Ez nem hiba, hanem a gyógyszer mellékhatása.

Nem tudható előre.

7. asztanaviszta (válaszként erre: 5. - 55Judit)
ma 14:43

Mégis, kinek a kontójára kellene történnie?

Azt nem tudhatja az orvos, hogy az a gyógyszer, ami sokaknak hat, van akinek nem.

Igen dühítő, és sokszor anyagilag is megterhelő.

Kb. 2 éve egy kötőhártya gyulladásnál nekem is a harmadik szemcsepp volt, ami bevált. Ezek összege már akkor tízezer forint felett volt.

ma 14:41
Hibázhatnak persze. Emberből vannak mint bármelyikünk.
ma 14:32

Én azt tartom hibának - de nem az orvosé, hogy ha nem hat egy gyógyszer, írják a másikat, és a következőt, stb. A hibát abban látom, hogy a próbálgatás a beteg kontójára történik. Mennyi féle gyógyszert megvesz szerencsétlen pára mire ki tudja mondani hogy na ez használ.

Nem hibáztatom ezért az orvost mert ő próbálja megtalálni a megfelelőt, de a rendszer valahol sántít kicsikét. Miért a betegnek kell szívni még ezzel is?

4. globus (válaszként erre: 3. - Elbb)
ma 14:22
Hiánypótló téma :)
3. elbb (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:17
Ebben akkor semmi hiba nincs, hiszen te magad írod, az ilyen gyógyszerek nem egyformán hatnak az emberekre. Kipróbáltad, nem jött be. Ennyi. Viszont így elég félrevezető a fórum címe.
2. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:17

Ezt nem hibának mondanám, hanem mellékhatásnak.

10000 ezer embernek hat, Neked nem.

Én is sok gyógyszerre allergiás vagyok, ami nem az orvos hibázása, hanem a szervezetem reakciója.

Ha szólok, hogy valamire allergiás vagyok, mégis azt írja fel, akkor figyelmetlen, hibázik.

Hihetetlen de egy pszichiátriai felülvizsgálaton kaptam egy új gyógyszert alvási problémára. El is kezdtem szedni, majd 2 hét múlva odáig jutottam hogy szinte egyáltalán nem tudtam elaludni, sőt pörögtem és feszült voltam. Abbahagytam a szedését, szóltam az orvosomnak, hogy nekem ez nem vált be, pont az ellenkezőjét váltja ki belőlem. Mióta nem szedem fokozatosan jobbak az éjszakáim, könnyebben elalszok és át is alszom az éjjelt. Csak azért írtam ezt le, mert annyira bízok az orvosomban, de Ő is tévedhet. Gondolom ezek psziche gyógyszerek nem egyformán hatnak az emberekre.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook