Mandulás sárgabarack-clafoutis recept
60 perc
A Mandulás sárgabarack-clafoutis hozzávalói:
(4 adag)
kb.30dkg érett sárgabarack
2 tojás
1 tojássárgája
1,5dl tejszín
1dl tej
4,5dkg liszt
3 dkg vaj
6 dkg cukor(vagy izlés szerint több)+2ek porcukor
3dkg piritott mandula durvára vágva
csipet só
1 tk vaniliakivonat
1 ek amaretto vagy más mandulalikőr(de nem szűkséges,elhagyható)
A Mandulás sárgabarack-clafoutis elkészítési módja:
A sütőt előmelegitem 180C-ra.A tojást és a tojássárgáját kikeverem a cukorral és a csipet sóval,hozzáadom a lisztet,és csomómentesre keverem.Apránként hozzáöntöm a tejet és a tejszínt,és kézi habverővel egy sűrű palacsintatészta állagú masszává keverem.Beleöntöm a vaníliakivonatot és az amaretto likőrt.Egy hőálló tálat(vagy négy kicsit)kivajazok.A sárgabarackokat cikkelyekre vágom,és lerakom a tálba.Közészorom a durvára vágott piritott mandulát.Megszorom a barackokat 2ek porcukorral.Ráöntöm a masszát és kb.35-40percig sütöm,amig aranysárgára sül,és már nem remeg.Langyossan tálalom,porcukorral és pirított mandulaforgáccsal meghintve.Esetleg egy gomboc vaniliafagyival.
tálaláshoz:porcukor,mandulaforgács
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: roxy@, 2006. okt. 1. 16:10
A mandulás sárgabarack-clafoutis elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.