Bence pogácsa recept
A Bence pogácsa hozzávalói:1 kg liszt
40 dkg margarin
2 db tejfol
2 tojassargaja
1 csomag eleszto
1 csomag sutopor
izles szerint so
A Bence pogácsa elkészítési módja:
Az elesztot keves tejben felfutatjuk. 1 kg lisztet,sot a margarinal jol szetmorzsoljuk majd hozzaadjuk a 2 tojassargajat,2 db tejfolt es a tej tetejerol az elesztot.A tejet nem ontjuk bele!!!Jol osszedolgozzuk a hozzavalokat, sodorjuk majd 3-szor hajtogatjuk,minden sodras utan 1/2 orat pihentetjuk. Ha levelesre akarjuk minden sodras utan megkenjuk olajal vagy olvasztott margarinnal es ugy hajtogatjuk.
Kb 1 cm vastagra sodorjuk es tetejet megkenjuk tojassargajaval,szaggatjuk es forro sutoben sutjuk!Tetejere sajtot szorhattok.
Nagyon finom,nem fogtok csalodni benne!:)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Brigitta.a, 2006. júl. 28. 06:40
A bence pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.