Baconos Ferdinánd kifli / Faqkac recept
A Baconos Ferdinánd kifli / Faqkac hozzávalói:35 dkg liszt
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 kockacukor
kb. 1/2 dl tej
1 ek. vaj, vagy margarin
ízlés szerint só
A kenéshez:
1 tojássárgája
1/2 dl sós tej
A Baconos Ferdinánd kifli / Faqkac elkészítési módja:
Az élesztőt a kockacukorral meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal a tojássárgákkal, a sóval és az élesztővel összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy puha, de ruganyos tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán azonnal kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és kockákra vágjuk. Minden kockára teszünk 1 szelet előre kisütött, vagy grillezett vékony szelet bacon szalonnát (legjobb a szeletelt bacon) és egy szelet sajtot. Kifli formára öszetekerjük, tepsibe tesszük, jó távolságra egymástól, mert legalább duplájára nő! A tetejét rögtön megkenjük tojássárgával és jól megszórjuk reszelt sajttal, majd legalább egy órát kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb tűzön (kb. 200 fokon) aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve megkenjük a sós tejjel és még 1-2 percre visszatesszük
Szerintem jobb, ha összevágjuk a bacon-t, mert a hosszú szelet kicsit nyúlós lehet, ha beleharapunk!
Isteni finom!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vargaannus, 2006. júl. 2. 11:29
A baconos ferdinánd kifli / faqkac elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.