Pogácsa (sajtos, mama módra) recept


Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
só (ízlés szerint, ki hogy szereti)
3 dl olaj
1/2 liter tej
cukor
25 dkg margarin
1 tojássárgája tetejére
sajt tetejére
A Pogácsa (sajtos, mama módra) elkészítési módja:
Tejbe beleteszem a cukrot, meglangyosítom és az élesztőt belemorzsolom. Félreteszem. Ha feljött az élesztő a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kinyújtom rákenek egy csomag margarint. Háromszor fél órát pihentetjük, közben hajtogatjuk. Ezek után megkenjük a tetejét tojássárgájával és meghintjük sajttal.
175 fokon sütöm míg szép aranybarna nem lesz.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: kishoresz, 2009. febr. 17. 21:15
A pogácsa (sajtos, mama módra) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.