Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sonkás-tojásos kelt tésztatekercs recept

Sonkás-tojásos kelt tésztatekercs recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sonkás-tojásos kelt tésztatekercs hozzávalói:
40 dkg liszt,
1 csomag porélesztő vagy 3 dkg friss élesztő,
1 mokkáskanál cukor,
1 kiskanál só,
1 tojás,
2 evőkanál olívaolaj,
150 ml langyos víz,
4 db keményre főtt tojás,
30 dkg füstölt-főtt húsos sonka,
3 evőkanál lecsepegtetett ecetes torma,
20 cm-es póréhagymaszál,
1 tojás a kenéshez


A Sonkás-tojásos kelt tésztatekercs elkészítési módja:
Lisztet a kelesztőbe szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, a tojást, és az olívaolajat. Hozzáöntjük a langyos vizet, és jól összedolgozzuk. Ne legyen kemény, de szét se folyjon. A tojást karikákra, a sonkát csíkokra vágjuk, a póréhagymát vékony szálakra csíkozzuk. A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Tésztára fektetjük a tojásszeleteket, a sonka csíkokat, póré csíkokat és megszórjuk a tormával. Szorosan feltekerjük, megkenjük felvert tojással 190 fokon 30-35 percig sütjük.

Húsvétkor éppen ideális! :)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás-tojásos kelt tésztatekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook