Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Aranygaluska (Eszti féle) recept

Aranygaluska (Eszti féle) recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Aranygaluska (Eszti féle) hozzávalói:
1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
5 dkg cukor

6 dkg margarin

A tésztát ebben forgatom:
15 dkg dió
15 dkg cukor
15 dkg margarin


Az Aranygaluska (Eszti féle) elkészítési módja:
A hozzávalók első részéből a margarin kivételével mindent összedolgozunk (amíg a tészta már leválik a kezünkről). A 6 dkg margarint megolvasztom. Szépen finoman beledolgozom a tésztába az olvasztott margarint. Fél órát pihentetem Kinyújtom a tésztát kb. 1 cm-esre. Kiszaggatom pogácsaszaggatóval. Majd ezeket a kiszaggatott darabokat a 15 dkg olvasztott margarinban megforgatom. Közben a diót és a cukrot összekeverem. Ezzel a cukros-diós keverékkel megszórom. Lehet rétegezve rakni - ez kb. 3 réteg - illetve 1 réteget csinálni.

180 fokon 30-45 perc.


Vaníliasodóval a legfinomabb. Jó étvágyat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aranygaluska (eszti féle) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook