Aranygaluska (Eszti féle) recept
90 perc
Az Aranygaluska (Eszti féle) hozzávalói:
1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
5 dkg cukor
só
6 dkg margarin
A tésztát ebben forgatom:
15 dkg dió
15 dkg cukor
15 dkg margarin
Az Aranygaluska (Eszti féle) elkészítési módja:
A hozzávalók első részéből a margarin kivételével mindent összedolgozunk (amíg a tészta már leválik a kezünkről). A 6 dkg margarint megolvasztom. Szépen finoman beledolgozom a tésztába az olvasztott margarint. Fél órát pihentetem Kinyújtom a tésztát kb. 1 cm-esre. Kiszaggatom pogácsaszaggatóval. Majd ezeket a kiszaggatott darabokat a 15 dkg olvasztott margarinban megforgatom. Közben a diót és a cukrot összekeverem. Ezzel a cukros-diós keverékkel megszórom. Lehet rétegezve rakni - ez kb. 3 réteg - illetve 1 réteget csinálni.
180 fokon 30-45 perc.
Vaníliasodóval a legfinomabb. Jó étvágyat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kishoresz, 2009. febr. 19. 21:52
Az aranygaluska (eszti féle) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.