Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Donut (amerikai fánk) recept

Donut (amerikai fánk) recept

A Donut (amerikai fánk) hozzávalói:
50 dkg liszt,
1/2 teáskanál só,
1 kocka élesztő,
6 dkg cukor,
1,4 dl langyos tej,
7 dkg vaj vagy margarin,
3 tojássárgája,
zsiradék a sütéshez,
porcukor a szóráshoz


A Donut (amerikai fánk) elkészítési módja:
A lisztet a sóval, az élesztővel, 3 evőkanál tejjel és 1 teáskanál cukorral tálba tesszük, összedolgozzuk, liszttel megszórjuk, lefedjük, és 15 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, a maradék tejet, cukrot, vajat és tojássárgáját hozzáadjuk, majd dagasztóspirállal sima tésztává összedolgozzuk. Ezután meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd átgyúrjuk, 1-2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, majd két különböző nagyságú pohár segítségével (3 és 7 cm-es) karikákat szúrunk ki belőle. Lisztes felületen még egy kicsit hagyjuk őket kelni, majd forró zsiradékban kisütjük őket. A végén porcukorral szórjuk meg őket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A donut (amerikai fánk) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook