Kakaós krémmel töltött fonott kalács recept

Tészta:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
3 evőkanál olaj
6 dkg kristálycukor
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
egy csipet só
Töltelék:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
+1 tojás a kenéshez
A Kakaós krémmel töltött fonott kalács elkészítési módja:
A tejhez hozzáadom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, majd egy nagy tálba rakom a lisztet, összekeverem a sóval. Ha felfutott az élesztő hozzáadom a liszthez a tojással és az olajjal együtt. Összegyúrom, dagasztom és hagyom kelni min. 40 percet. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverem. Ha megkelt a tészta átgyúrom, 9 részre osztom (a krémet is). Minden darabot kb. 20 cm rudakká hengergetek, majd kinyújtom téglalapokra, megtöltöm a krémmel és ismét hengeralakúra formázom őket. Hármassával összefonom, tepsibe rakom, lekenem a kalácsok tetejét a tojással, hagyom kelni kb. 20 percet és mehet a sütőbe.
A sütőt nem melegítem elő, addig is kel benne a tészta míg felmelegszik. A töltelékes kis hengereknél ügyelni kell arra, hogy ne kerüljön kívülre a krém. Készülhet belőle 1 vagy két kalács is, nem kell feltétlen 3 csak a sütésnél jobban kell figyelni, mert nehezebben sül át, ha nagyobb a fonott kalács.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Nala24, tegnap 13:06
A kakaós krémmel töltött fonott kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.