Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kakaós krémmel töltött fonott kalács recept

Kakaós krémmel töltött fonott kalács recept

A Kakaós krémmel töltött fonott kalács hozzávalói:
Tészta:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
3 evőkanál olaj
6 dkg kristálycukor
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
egy csipet só

Töltelék:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor

+1 tojás a kenéshez


A Kakaós krémmel töltött fonott kalács elkészítési módja:
A tejhez hozzáadom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, majd egy nagy tálba rakom a lisztet, összekeverem a sóval. Ha felfutott az élesztő hozzáadom a liszthez a tojással és az olajjal együtt. Összegyúrom, dagasztom és hagyom kelni min. 40 percet. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverem. Ha megkelt a tészta átgyúrom, 9 részre osztom (a krémet is). Minden darabot kb. 20 cm rudakká hengergetek, majd kinyújtom téglalapokra, megtöltöm a krémmel és ismét hengeralakúra formázom őket. Hármassával összefonom, tepsibe rakom, lekenem a kalácsok tetejét a tojással, hagyom kelni kb. 20 percet és mehet a sütőbe.

A sütőt nem melegítem elő, addig is kel benne a tészta míg felmelegszik. A töltelékes kis hengereknél ügyelni kell arra, hogy ne kerüljön kívülre a krém. Készülhet belőle 1 vagy két kalács is, nem kell feltétlen 3 csak a sütésnél jobban kell figyelni, mert nehezebben sül át, ha nagyobb a fonott kalács.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kakaós krémmel töltött fonott kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook