Mini savarinok eperrel recept
A Mini savarinok eperrel hozzávalói:Tészta:
15 g élesztő,
5 evőkanál langyos tej,
250 g liszt
5 dkg puha vaj vagy margarin,
1 kiskanál cukor,
1 csipet só,
3 db tojás.
Szirup:
2,5 dl víz,
85 g cukor,
1 cs vaníliás cukor,
Krém:
2,5 dl tej,
2 db tojássárgája,
25 g cukor,
5 dkg liszt,
2 dkg vaj,
4 cl rum.
20 dkg apró földieper.
A Mini savarinok eperrel elkészítési módja:
A tésztához a cukrot elkeverjük a tejben, belemorzsoljuk az élesztőt, megkeverjük és megfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a 2 db tojássárgáját, a vajat és a sót, és elektromos tésztadagasztóval jól kidolgozzuk. Tiszta ruhával letakarjuk és 20 percig kelesztjük. A tésztát még egyszer jól átkeverjük. A kisméretű (ø 8 cm) savarinformákat olvasztott vajjal kikenjük és 2/3-ig töltjük a tésztával. 15 percig kelesztjük, majd 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezalatt elkészítjük a cukorszirupot. A vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. A savarinokat kiborítjuk a formából és még melegen belemártjuk a forró cukorszirupba. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vajat krémesre keverjük. Apránként hozzákeverjük a forró tejet. Visszaöntjük a fazékba és kb. 1 percig állandó keverés mellett tovább főzzük. Kissé lehűtjük, majd a rummal ízesítjük. A savarinokat tányérra rendezzük és a kihűlt krémmel megtöltjük. A megmosott felezett epreket elrendezzük a krém tetején.
Tipp!
Mentalevéllel díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 22. 13:27
A mini savarinok eperrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.