Habos -meggyes recept

A Habos -meggyes hozzávalói:
35 dkg liszt
4 tojássárga,
20 dkg margarin,
1 kicsi kocka élesztõ,
25 dkg cukor,
1 dl tej.


A Habos -meggyes elkészítési módja:
Az élesztõt a tejjel felfuttatom, majd a liszttel, tojássárgával és a margarinnal finom tésztát gyúrok belõle. Kivajazott tepsipe kelesztem 1 órát majd a tojásfehérjékbõl a cukorral kemény habot verek. Ráteszem a már megkelt tészta tetejére és erre teszem a megmosott, leitatott meggyet. Elõmelegített sütõben 20-25 percig sütöm. Meggy helyett lehet bármilyen más idény gyümölcsöt használni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos -meggyes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook