Habos -meggyes recept
A Habos -meggyes hozzávalói:35 dkg liszt
4 tojássárga,
20 dkg margarin,
1 kicsi kocka élesztõ,
25 dkg cukor,
1 dl tej.
A Habos -meggyes elkészítési módja:
Az élesztõt a tejjel felfuttatom, majd a liszttel, tojássárgával és a margarinnal finom tésztát gyúrok belõle. Kivajazott tepsipe kelesztem 1 órát majd a tojásfehérjékbõl a cukorral kemény habot verek. Ráteszem a már megkelt tészta tetejére és erre teszem a megmosott, leitatott meggyet. Elõmelegített sütõben 20-25 percig sütöm. Meggy helyett lehet bármilyen más idény gyümölcsöt használni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 20. 09:32
A habos -meggyes elkészítési módja és hozzávalói.