Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Létezik, hogy valakinek az önbizalma csak kívülről fakad? fórum

Létezik, hogy valakinek az önbizalma csak kívülről fakad? (beszélgetés)

9. K-né Zsóka (válaszként erre: 8. - Smaragdzöld 🐉)
ma 18:57
Nahát! Én eddig soha nem néztem a szívecskéket, nem érdekelt. Most, hogy írod...
8. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
ma 17:14

Érdekesnek találom, hogy éppen egy hoxás példát hoztál fel az önbizalommal kapcsolatban. Persze nem baj, csak számomra érdekes.

Vajon miért agyalsz ezen?

Nemrég vettem észre ( nem fürkésztem a lájkokat, csupán teljesen véletlenül), hogy az X szívből, amit egy hozzászólásomra kaptam, egyet valaki visszavont. Még szóvá is tettem ("Mire gondolsz most"), mert azon csodálkoztam, hogy aki visszavonta, ugyan mi jutott eszébe, ami miatt visszavonta.

Eszem ágába nem jutott, hogy emiatt csorbult volna az önbizalmam.

A dicséret - kortól függetlenül) a legtöbb embernek jól esik, sőt bizonyos korig kell is, hogy az embert megdicsérjék (az, hogy mi mindenért, azt felsorolni is nehéz lenne). Szóval a dicséret jó.

De egy felnőtt, érett ember nem mások dicséretéből táplálkozik. Főleg nem a virtuális világban.

7. srcrss (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
ma 16:57
Azt nevezzük önbizalomnak, ha egyedül a szobádban is tudod, hogy értékes vagy.
6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
ma 16:55
Még annyit... ha valaki a lájkokból, szivecskékből nyer önbizalmat (akármilyen hülyeségeket is beszél), az már szerintem valami személyiségzavar vagy rosszul látja a világot.
5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
ma 16:50

Szerintem az önbizalom a sikerekből táplálkozik. Akár pici gyermekkortól, mikor egyik kockát a másikra rakja és az anyuka dícséri, együtt örül vele.

Aztán együtt örülnek a megérdemelt jó jegyeknek, a közösen elültetett fának, a közösen elkészített ételnek.

A gyerek magabiztossá is válik, mert mindenre lesz megoldása. Tudja.

Azt gondolom, hogy felnőtt korban is nőhet az önbizalma valakinek, ha vannak dolgok az életében amit önállóan elért.

ma 16:49
Nem posztolok, nincs szükségem mások dicséretére mert anélkül is tudom, hogy jó vagyok:)
3. srcrss (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
ma 16:47
Ez nem önbizalom.
2. Channa* (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
ma 16:32
Szerintem, sokan így működnek. Számomra ez felfoghatatlan, mert nekem külső visszajelzés nélkül is van önbizalmam. Inkább zavar, ha dicsérnek...
ma 16:26
Van olyan, hogy vkinek kizárólag csak akkor van önbizalma, ha mások dícsérik, de önmagától nincs? Tehát ha például nem posztol, vagy a posztjait nem lájkolják-szivecskézik elegen, akkor rögtön elmúlik az önbizalma, mert csak külső forrásból származik, nem önismeretből, önszeretetből? Van egy szitu, amin agyalok és csak így tudok rá magyarázatot. Ez így megállhatja a helyét?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook