Te hogy állsz az önbizalmaddal? (beszélgetős fórum)
Elég jól. Magamat tartom minden szempontból a világ legtökéletesebb létformájának, még akkor is ha szinte egész biztos nem vagyok az :D
(Igen tudom hogy egoista és beképzelt vagyok, tisztában vagyok a saját rossz tulajdonságaimmal)
Amit a kinézet befolyásol, az nem az önbizalom, hanem egyfajta büszkeség.
Az önbizalom egy alapérzés, amellyel az életnek nekimégy, és annak aztán mindegy, mekkora vagy széltében-hosszában, és hogy turis vagy márkás holmit viselsz.
Abban igazad van, hogy a megjelenés azért valóban tükröz valamit a bensőből, de ez nem a testméretek kérdése, mert az ÉN önbizalmam nem a MÁSOK elvárásainak (átlagoknak, divatoknak, mérettáblázatoknak) való megfelelés. Inkább ápoltság, rendezett ruházat, amellyel megadjuk a környezetünknek és saját magunknak a tiszteletet, de hogy nekem ne legyen önbizalmam azért, mert ekkora a mellem és nem akkora???? Hát egy csudát! Akkora, amekkora, de az önbizalmam nem csekélyke. :D
Nehéz ügy, én is nemrég fejeztem be ezt a fajta ön-bántalmazást.
Lassacskán rá kellett magamat szorítanom arra a nézetre, hogy leszűrni a tanulságot akkor is, ha kedvezőtlen... és ebből is tanulván, tovább lépni, a jelenbe. Nem könnyű!
Csak ha már "készen vagy", akkor isteni.
Lehet, hogy tévedek, de az önbizalom szerintem nem feltétlenül függ össze azzal, hogy van az emberen túlsúly, amit majd le fog dolgozni -avagy fütyül rá. Ettől még lehet önbizalma, mert tudja magáról, hogy meg tudja oldani ezt a problémát is.
Itt volt olyan hozzászólás, ahol nem a testsúly miatt, csak eleve a mellméretét írta az illető, hogy szeretne nagyobbat, illetve másik valaki, hogy neki pont jó a mellmérete. Hogy úgy mondjam, "mellre vette" a kérdést, holott ha az önbizalom méretek kérdése lenne, itt sírdogálhatnék a sarokban, mert genetikailag is távol vagyok a modellméretektől (például kezdjük ott, hogy fiatalon se voltam 155 cm-nél magasabb).
De önbizalmam ettől még van.
Szerb Antal az irodalomtörténetében levezette, hogy egy-egy történelmi, kulturális korszak előbb a tobzódó túlzásokig jut el, majd összeomlik és egy új korszak kezdődik.
Én inkább azon csodálkozom, hogy itt a szűk fórum-keretek között az önbizalmat a melltartómérettel hozzák összefüggésbe, holott aligha van közük egymáshoz.
Ebből is indulva válaszolva a kérdésedre, az önbizalom belülről jön, és kevésbé kapcsolatos a külsővel.
van, akinek fontos a kinézete, mert meg akar felelni valami mások által ideálisnak mondott méreteknek, de felhívnám a figyelmet, hogy az önbizalom nem fog lógni öregkorunkban, hanem addigra inkább erősödik, ellentétben a gravitációnak is kitett testrészekkel... :D
További ajánlott fórumok:
- Párom nem akar gyereket mert Drága! Önbizalmat kérek
- Hogy lett önbizalmatok szülés után? Már a párom sem kíván.
- Hogyan tudnék megszabadulni a szorongástól? Hogyan növelhetném az önbizalmam?
- Vajon miért nincs elég önbizalmam? Hogy lehetne kissé magabiztosabb, erősebb fellépésem?
- Összehasonlítom magam egy másik nővel, ami teljesen kihat az önbizalmamra. Hogyan hagyjam ezt abba? Régóta nem sikerül!
- A sport segít abban, hogy több önbizalmam legyen és meg merjek szólítani másokat?