Sportolok, lovagolok, de nem tudnám teljesen párhuzamba vonni a kettőt.
Tinédzserként is lovagoltam, mellette gátlásos voltam. Ma is lovazok, és nem vagyok gátlásos, de ugyanakkor kezdeményező típus sem. Bár nekem így megfelel.
Egyedül azt tudnám megfigyelni, hogy ahogy egy tényleges hozzáértő kezdett el velem foglalkozni 4 éve, onnantól szereztem egyre több sikerélményt és önbizalmat a testmozgásban. A sportolással kapcsolatos önbizalmamat nagyban növeli, ha sikerélményeket érek el, de ez az élet többi területére nálam nincs befolyással. Persze személye válogatja. Sokan esküsznek arra, hogy önbizalmat adott nekik a mozgás. Ártani biztos nem árt. 🙂
A sport sokmindenre jó,de szerintem abban nem igazán segít,hogy könnyebben megszólíts másokat. Viszont nagyon jó feszültségoldó. Ahogy az előttem szólók is írták a sport által elért eredményeid növelik az önbizalmat (arra gondolok,ha pl.bringázol,és egyre hoszabb távokat tudsz megtenni rövidebb idő alatt). Nem utolsó sorban az egészségedre is pozitív hatással lesz.
Növeli az önbizalmadat a sport és még a közérzeted is jobb lesz ha rendszeresen csinálod.
A lényeg viszont abban van,hogy menj bele abba a helyzetbe amitől félsz.Minél többször.Először lehet,hogy kellemetlenül fogod magad érezni,de egy idő után azt fogod észre venni,hogy már nem félsz.