Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha változik a végrehajtás jövedelem letiltás szabálya, akkor a folyamatban lévő letiltást is érinti, vagy az a régi szabály szerint marad? fórum

Ha változik a végrehajtás jövedelem letiltás szabálya, akkor a folyamatban lévő letiltást is érinti, vagy az a régi szabály szerint marad? (tudásbázis)

13. Channa* (válaszként erre: 10. - Dawezyo)
ma 11:09

Hogy történik a letiltás?

Mert nem mindegy!

Ha van munkabéred és a munkáltatóhoz beküldték, akkor csak a munkabéredből vonnak, mert a munkáltatód nem számol a másik bevételeddel, arról elvileg nem tud és nem is kell vele számolnia.

Ha beküldték a rehabilitációs ellátást folyósítóhoz is a letiltást, akkor ebből is vonnak.

Mivel külön helyen van, ezért külön-külön van a mentes összeg.

Ha viszont a két bevételt munkabér+rehabilitációst egy számlára kapod és inkasszót tesznek/tettek a számládra, akkor a banki szabályok szerint teljesül.

A letiltásnál 2025.07.01-től a családi adókedvezmény is mentes.

Inkasszó esetén viszont nem mentes a családi kedvezmény!

Tehát, hogy kapod a pénzeidet? Hogy történik a letiltás?

Mert pontos választ, csak ennek ismeretében lehet mondani.

Ha letiltás van, akkor a mentes összeg, minden fizetésnél jár.

Ha inkasszóznak, akkor az inkasszó sorbantartása alatt (35 nap) alatt egyszer jár.

12. dawezyo (válaszként erre: 11. - Tai)
ma 06:43
köszönöm a választ igazából már kérdeztem régebben csak egyszerüen nyugtalan vagyok de kb 2 hét mulva kapom meg postán csak ilyenkor nyilván az ember turelmetlen.
11. Tai (válaszként erre: 10. - Dawezyo)
ma 06:31
Igen, arra is vonatkozik, mentes a végrehajtás alól 60.000 Ft-ig!
ma 06:13
annyit kérdeznék még hogy fizetésem mellé kapok rehabilitációs elátást is összege :51000 forint erre is vonatkozik a 60.000 forintos mentes rész? vagy ebből vonhat ?
tegnap 18:22

Igen, érvényes lesz!

2025.07.01-től, nem 60 eFt lesz a teljes mentes összeg, hanem a minimálbér 60%-a, ami 116 eFt körüli összeg, e felett a 116-200 eFt összeg fele is mentes lesz, azaz további max. 42 ezer, de csak akkor ha 200 ezer, mert mindig a 84 ezren belüli összeg felét számoljuk, azaz, ha 180 ezer Ft érkezik a számlára, akkor 32 ezer. Remélem érthető vagyok.

Valamint a letiltás esetében a családi kedvezmény is teljesen mentes lesz.

200 eFt felett viszont, minden végrehajtható!

Amennyiben 2025.07.01-e után többet vonnak, akkor azt vissza kell adni, ahogy jelenleg is, mert jogszabály ellenes.

8. 55Judit (válaszként erre: 7. - Dawezyo)
tegnap 17:52
Kitartás!
tegnap 17:31
közben több helyről is megerősitettek hogy érvényes lesz rám is illetve mindenkire aki hasonló helyzetben van, de azért köszönöm a válaszokat.
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - Asztanaviszta)
tegnap 17:16
Azt még akkor írtam, mikor nem láttam a cikket. Ne köss már mindig belém. Hoztam a tájékoztatót és ennyi.
5. asztanaviszta (válaszként erre: 4. - 55Judit)
tegnap 17:08
Ha nem olvastad el, akkor honnan tudod, hogy a változás érvényes lesz a kérdezőre?
tegnap 16:01
Már módosítottak a törvényen, márciusban tették közé. Én nem olvastam el, csak hozom, hátha megkapod a választ ebből: [link]
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Dawezyo)
tegnap 15:51

Visszamenőleges hatállyal nem hozhatnak rendeletet.

(aztán ma már minden lehetséges)

Ha hatályba lép, akkor lehet erre bármit válaszolni.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Dawezyo)
tegnap 15:33
Igen.
tegnap 15:16
üdv idén változik a végrehajtás jövedelem letiltás szabálya julius 1-tol ha tavaly ota vonják tolem a fizetésem akkor is érvényes lesz rám a változás ?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook