Vendégség (beszélgetés)
Tespiben sült édesburgonya vagy steak krumpli köretnek.
Valami joghurtos és csípős mártogatós, az mehet a husihoz is.
Vagy rétegenként lerakja a (baba)piskótákat és mindig leönti valamilyen pudinggal, egy kis dió, mazsola...
Esetleg rumos tejbe áztatja előtte a piskótákat...
Gyors, egyszerű, finom desszert.
Franciakrémes, Métereskalács vagy Citromtorta!
Nekem túróslepényt , vagy Pampuszkát! 🙂
A tépett hús most szarvashúsból lesz, nem disznóhúsból és azt mindenki szereti.
Köszönöm az eddigi ötleteket!
A tépett húshoz: naan kenyér, sült zöldség vagy franciasaláta.
Desszert: fagyi-brownie.
Nem vagyok mai gyerek, de meg kellett néznem, hogy milyen az a tépett hús. Még nem hallottam róla.
Figyelembe kellene venni azt is, hogy valóban mindenki szereti-e a disznóhúst. Bár te tudod, kit vársz vendégségbe.
Szerintem nagyon jól illene hozzá egy vegyes sült zöldség köretnek. Nálunk most nagyon menő: cékla, padlizsán, édesburgonya, gomba, lilahagyma, fokhagyma, paprika összeállításban.
Esetleg pita vagy tortilla?
Somlói is előre elkészíthető vagy tiramisu.
Én valami krumpli köretet csinálnék hozzá.
Desszertnek tiramisut.
A hús mellé: franciasaláta, tészta saláta, cézár saláta.
Desszert: gesztenyepüré, fagyi, meggyes piskóta, bögrés tészta, gyümölcs saláta.
Bármit lehet.
Sziasztok! Most regisztráltam, de régóta olvasom a hoxát, ezért remélem, hogy itt jó ötleteket kapok. Vendégek jönnek vasárnap, ez az alaphelyzet. 10 alatti létszámban leszünk, a kérdés az, hogy mivel egészítsem ki az alábbiakat. Terveztem készíteni tépett húst, mert az egyszerű, a lassúfőzőben elkészül és hozzá sem kell nyúlni, mindenki szereti. Hozzá amerikai káposztasalátát.
A kérdésem, hogy szerintetek mi legyen még mellé? Kovászos kenyér? Tészta? Mi legyen a desszert? Esetleg a nasi? Ti mit adnátok mellé? Köszi a segítséget előre is.
További ajánlott fórumok:
- 20 fős vendégség: mi legyen a menü?
- Szereted ha vendégek jönnek hozzátok, vagy inkább ti mentek szívesebben vendégségbe?
- Illik-e levetetni a cipőt a vendégeddel? Illik-e kutyával érkezni vendégségbe?
- Ha lepukkant a lépcsőház, szívesen mennél oda vendégségbe?
- Van olyan étel, amit szeretsz, de vendégségbe mégsem eszed szívesen? Mi az, és miért?
- Segítsetek! Ötleteket várnék hogy mit érdemes vinni vendégségbe. (húsvétkor)