Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Az emberek sokszor olyan tanácsokat adnak, amelyekkel saját korábbi döntéseiket igazolják fórum

Az emberek sokszor olyan tanácsokat adnak, amelyekkel saját korábbi döntéseiket igazolják (beszélgetés)

16. boldogzokni (válaszként erre: 13. - PöttyösPanka)
tegnap 08:57
A szemellenzős tanácsokat meg főleg nem kell megfogadni. Az ember idővel megtanulja ezt.
15. 55Judit (válaszként erre: 14. - PöttyösPanka)
tegnap 08:27
Főleg a kéretlenekkel.
14. PöttyösPanka (válaszként erre: 13. - PöttyösPanka)
tegnap 08:25
Plusz mint tudjuk, a tanács az egy olyan műfaj, amivel tele van a padlás.
13. PöttyösPanka (válaszként erre: 12. - Kentaurcica)
tegnap 08:23
Az emberek mindig minden kérdésben magukból indulnak ki, hiszen honnan máshonnan? Csak vannak, akik utána el tudnak távolodni a kiindulási ponttól, és vannak, akik nem jutnak túl messzire.
12. kentaurcica (válaszként erre: 10. - PöttyösPanka)
tegnap 07:55
Igen, pont erre gondoltam a kérdéssel.
11. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 17:01
Ha döntés jónak bizonyult, akkor miért ne mondanám el, hogy mi mihez vezetett. Általánosságban így igaz.
tegnapelőtt 14:22
Egy tanács általában sokkal inkább a tanácsot adóról szól, mintsem a tanácsot kapóról.
tegnapelőtt 13:24
Ez a fórum is igazolja ?
tegnapelőtt 10:53

Többek között ezért nem kérek senkitől tanácsot. Csak összezavarna. Ami bárki másnak jó tanács, nekem valószínűleg nem, mert a helyzetem, a körülményeim sem ugyanazok.

Nem mellesleg van elég saját hülye nézőpontom, semmi szükségem a másokéra. 😎

Csak a saját megérzéseimre hallgatok. Néha hozok olyan dolgokat választok, amitől az én hajam is égnek áll, ami teljesen szembe megy azzal, ami racionálisnak látszik. De szinte mindig kiderül, hogy az volt a jó választás.

tegnapelőtt 09:09

2,Az élethelyzetek lehetnek hasonlóak, de az, hogy az egyes ember ezekben hogyan mozog az nagyon különböző lehet.

Én hiába adom a tapasztalatom alapján a lehető legjobb tanácsot azonos helyezteben lévő valakinek, ami nekem bevált, ha a másiknak az nem megfelelő, nem érzi helyesnek, nem tudja végigvinni,kényelmetlen.

A legjobb ha felvázolunk több lehetőséget, és az illető kiválasztja azt, ami neki a legjobb.

Ja, és nem illik haragudni, ha mégsem ez történik.:)

6. hottie (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 09:04

Ez egy több szálon futó kérdés.

A tanács-tanácsot adni-elfogadni nagyon szubjektív dolog.

1,Az emberek olyan tanácsokat adnak, ami már nekik bevált hasonló helyzetben, vagy úgy gondolják, hogy azt tennék. -Ez együttjárhat önigazolás érzésével, igen lehet, sőt.:)

-Ez az érzés a "tanácskapó" számára irreleváns, neki a ezzel annyi a dolga, hogy majd eldönti, hogy a tanács hasznos, vagy sem.

5. 55Judit (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 08:58

Általánosságban igen. Hellyel-közzel olyan is akad aki szeret tudományos referenciákat olvasni és annak kapcsán adja a tanácsot de ilyenkor illendő a hivatkozást bemutatni, és akadnak rosszszándékú emberek is. De olyan is aki gondolomra, hasra ütéssel adja a tanácsot.

Kéretlenül osztogatott tanácsba én nem bízok. Tanácsot pedig csak olyantól kérek, akinek érdekel a véleménye is.

4. srcrss (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 08:50
Igaz. De ez baj? Mi alapján adjunk tanácsot, ha nem személyes tapasztalat alapján?
tegnapelőtt 08:49

Elképzelhető.

Végülis azt tudjuk javasolni, ami nekünk bevált.

Lehetne azt is, amiről tudjuk, hogy nem jó, de az nem szép dolog.

2. csemár (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 08:46

"Általánosságban" nem, de sokszor ez a helyzet.

(Az önigazolásra mindenkinek szüksége van időnként.)

tegnapelőtt 08:40
Ez szerinted általánosságban igaz?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook