Epres torta recept


Az Epres torta hozzávalói:
4 db tojás
1 (kis) pohár tejföl v. Joghurt
1 pohár cukor
2 pohár liszt(lehet teljes kiörlésű)
1 pohár olaj
1 cs sütőpor
2 cs vaníliáscukor
1 kk szódabikarbóna
1 marék Eper

1 doboz hulala
2 dl eperlekvár
Ételszínezék (elhagyható)


Epres torta

Az Epres torta elkészítési módja:
Minden hozzávalót a tejfölös pohárral kimérünk és habverővel összekeverünk. Pár szem epret villával összetörünk, félre teszük. Sütőpaparral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kis fokozaton készre sütjük. Még melegen lehuzzuk a sütőpapírt. A hulala tejszínt felverjük, majd belekeverjük a lekvárt és az eper pépet. Kicsi etelszínezék mehet bele. Ha kihült a süti, 2-3-4 tortalapra vágjuk és megkenjük a lapokat habbal, visszatéve a formába. Teteje pár szem eperrel, ízlés szerint díszíthető. Fél óra múlva leveszük a kapcsot és a torta szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook