Féldiós keksz recept

240g liszt
110g porcukor
140g vaj
1 tojássárgája
3 ek hideg víz
1 tk vanília aroma
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi só
A Féldiós keksz elkészítési módja:
Robotgépbe tegyük bele a hozzávalókat, a vajat apró darabokra vágjuk fel előtte. Addig keverjük, amíg egy homogén masszává alakul. Spatulával szedjük ki folpackra és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. A meghűlt tésztát nyújtsuk ki és szúrjunk ki belőle formákat. Én korongokat szoktam sütni, fém kiszúróval készítem. A korongokat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejüket kenjük meg a megmaradt tojásfehérjével és szórjuk meg vaníliás cukorral és fektessünk rájuk egy-egy fél diót. 180C fokos (nem légkeveréses) sütőben kb 10 percig süssük. A sütőtől nagyban függ a sütési idő, tartsuk szemmel, ha a szélei kezdenek barnulni, akkor már jó a keksz!
1. Ha nyújtáskor túl lággyá válik, tegyük vissza a hűtőbe.
2. A kész kekszet forrón még ne babráljuk, mert könnyen eltörik.
3. Zárt, száraz dobozban sokáig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: receptjeim, tegnap 14:14
A féldiós keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.