Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Féldiós keksz recept

Féldiós keksz recept


A Féldiós keksz hozzávalói:
240g liszt
110g porcukor
140g vaj
1 tojássárgája
3 ek hideg víz
1 tk vanília aroma
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi só


A Féldiós keksz elkészítési módja:
Robotgépbe tegyük bele a hozzávalókat, a vajat apró darabokra vágjuk fel előtte. Addig keverjük, amíg egy homogén masszává alakul. Spatulával szedjük ki folpackra és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. A meghűlt tésztát nyújtsuk ki és szúrjunk ki belőle formákat. Én korongokat szoktam sütni, fém kiszúróval készítem. A korongokat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejüket kenjük meg a megmaradt tojásfehérjével és szórjuk meg vaníliás cukorral és fektessünk rájuk egy-egy fél diót. 180C fokos (nem légkeveréses) sütőben kb 10 percig süssük. A sütőtől nagyban függ a sütési idő, tartsuk szemmel, ha a szélei kezdenek barnulni, akkor már jó a keksz!

1. Ha nyújtáskor túl lággyá válik, tegyük vissza a hűtőbe.
2. A kész kekszet forrón még ne babráljuk, mert könnyen eltörik.
3. Zárt, száraz dobozban sokáig eláll.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A féldiós keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook