Marcipános kalács recept
A Marcipános kalács hozzávalói:375 g mazsola
100 ml rum
375 g liszt
4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1,5 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Porcukor Csipetnyi őrölt fahéj, kardamom, szerecsendió Kevés reszelt narancshéj 200 g sovány túró 150 g lágyvaj vagy margarin
1 tojás és 1 tojássárgája (közepes méretű) 100 g citromhéj 200 g megtisztított, őrölt mandula
Töltelékhez:
200 g marcipánmassza
Díszítéshez:
100 g felolvasztott margarin
Fél tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Porcukor
A Marcipános kalács elkészítési módja:
A mazsolát kiválogatjuk, rumba áztatjuk, és állni hagyjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a vaníliaízű porcukrot és a fűszereket, majd az összetört túróhoz szitáljuk. Hozzákeverjük a narancshéjat, a tojásokat, a margarint, és egy belisztezett munkalapon jól átgyúrjuk. Belegyúrjuk a citromhéjat, a mazsolát és a mandulát, majd téglalap (20 x 30 cm) alakúra nyújtjuk. A marcipánt úgy helyezzük a tésztára, hogy a hosszabbik oldalán valamennyi tészta szabadon maradjon. A hosszabb oldal felőle nem túl lazán feltekerjük. Kalácsot formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50 perc
A kalácsot rögtön a sütés után kenjük meg a felolvasztott margarin felével, majd szórjuk meg a vaníliaízű porcukorral, hagyjuk kicsit hűlni, majd a maradék margarint is kenjük rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. márc. 25. 15:31
A marcipános kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.