Mazsolás kuglóf recept


25dkg margarin
25dkg cukor
4 tojás
25dkg liszt
2 csapott teáskanál sütőpor
1 csipet só
10dkg mazsola
2 evőkanál rum
1/2 teáskanál fahéj
A Mazsolás kuglóf elkészítési módja:
A margarinta a cukorral simára keverjük! A masszába óvatosan belekeverjük a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. A sót, mazsolát és a rumot is hozzáadjuk. Végül a fahéjat is elkeverjük benne. A tésztát egy kivjazott formába öntjük. Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőmérséklet:
-elektromos sütö: 170˙C (előmelegítve)
-légkeveréses sütö: 150˙C (előmelegítve)
-gáz: 2.fokozat (előmelegítve)
Sütési iidő: kb. 80-90 perc ( a forma nagyságától függően)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Enikő.cs, 2007. dec. 17. 07:50
A mazsolás kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.