Mazsolás almás szelet recept
A Mazsolás almás szelet hozzávalói:37 dkg liszt
3 tojás
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
20 dkg porcukor
2 citrom
50 dkg jonatán alma
10 dkg mazsola
2 teáskanál sűtőpor
1 csomag vaniliás cukor
csipetnyi őrölt fahéj
a tepsi kikenéséhez margarin
A Mazsolás almás szelet elkészítési módja:
Az egyik citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.Az almát megmossuk és meghámozzuk. Durvára lereszeljük, majd citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.A vajat vagy margarint a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd összegyúrjuk a vajas krémmel.Beledolgozzuk a reszelt almát, a megmosott,lecsöpögtetett mazsolát,majd a citromhéjat és csipetnyi őrölt fahéjat.A tésztát margarinnal kikent tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőbe aranysárgára sütjük.A sütőből kivéve kihűtjük. A félretett citrom levét kifacsarjuk, majd kikeverjük a porcukorral.A fehér citrommázat a kihűlt tészta tetejére kenjük,és hagyjuk megszilárdulni.
A tésztát durvára vágott dióval, cukrozott naarancshéjjal is dusíthatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: melmenn, 2007. jan. 27. 12:57
A mazsolás almás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.