Palacsinta tejszínben recept


palacsinta alapmassza
10 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg mazsola
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 zacskó vaníliás cukor
1 dkg vaj vagy margarin
ízlés szerint porcukor.
A Palacsinta tejszínben elkészítési módja:
A palacsintát megsütöm és melegen tartom. A tehéntúrót áttöröm és a tejföllel simára, krémszerûre keverem. Hozzáteszem a megmosott, leszárazott mazsolát, a reszelt citromhéjat és annyi cukrot, hogy kellemesen édes legyen a krém. Ezzel megkenem a palacsintákat és felcsavarva egy nagy tûzálló tálra szorosan egymás mellé fektetem. A tejszínt és az olvasztott vajat a vaníliás cukorral összekeverem, majd rálocsolom a palacsinták tetejére. Éppen csak annyi idõre teszem be a sütõbe, hogy átforrósodjon, de ne piruljon meg a palacsinta. Nem éppen fogyókúrás, de nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:29
A palacsinta tejszínben elkészítési módja és hozzávalói.