Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás palacsinta recept

Mazsolás palacsinta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mazsolás palacsinta hozzávalói:
egyszerû palacsinta alapmassza
10 dkg mazsola
1 dl tej
1 evõkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)
1 evõkanál sárgabaracklekvár
1 evõkanál porcukor.


A Mazsolás palacsinta elkészítési módja:
A megmosott, leszárazott mazsolát elõzõ este beleteszem a rummal ízesített tejbe és a palacsinta elkészítéséig áztatom benne. A palacsintamasszába belekeverem a leszûrt mazsolát és a sárgabaracklekvárt, majd a palacsintákat egyenként megsütöm. Kevés porcukorral megszórva összesodrom és tûzálló tálba rakom. A sütõben éppen csak átforrósítom, de pirítani nem szabad.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mazsolás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook