Mazsolás palacsinta recept


egyszerû palacsinta alapmassza
10 dkg mazsola
1 dl tej
1 evõkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)
1 evõkanál sárgabaracklekvár
1 evõkanál porcukor.
A Mazsolás palacsinta elkészítési módja:
A megmosott, leszárazott mazsolát elõzõ este beleteszem a rummal ízesített tejbe és a palacsinta elkészítéséig áztatom benne. A palacsintamasszába belekeverem a leszûrt mazsolát és a sárgabaracklekvárt, majd a palacsintákat egyenként megsütöm. Kevés porcukorral megszórva összesodrom és tûzálló tálba rakom. A sütõben éppen csak átforrósítom, de pirítani nem szabad.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:33
A mazsolás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.