Meggyes-mákos palacsinta recept


12 db megsütött palacsinta
15 dkg mák
10 dkg porcukor
fél dl tej
fél csésze meggybefõtt (leve nélkül).
A Meggyes-mákos palacsinta elkészítési módja:
A mákot ledarálom és a cukorral összekeverve ráöntöm a tejet. Felforralom és a tûzrõl máris lehúzva belekeverem a kimagozott és apróra vágott meggyet. A kisült palacsintákat egyenként megtöltöm a mákos-meggyes töltelékkel és négyrét hajtva teszem a tányérokra. Kevés porcukorral megszórva kínálom. Hidegen is, melegen is egyformán finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:30
A meggyes-mákos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.