Gesztenyekrémes palacsinta recept
45 perc
A Gesztenyekrémes palacsinta hozzávalói:
12 db elõre megsütött palacsinta
25 dkg gesztenyemassza
1 csésze házi rumos meggy (vagy meggybefõtt)
1 dl rumos meggylé
1 dl tejszín
kevés porcukor.
A Gesztenyekrémes palacsinta elkészítési módja:
A gesztenyemasszát kenhetõre keverem a rumosmeggy-lével. Ha szükséges, kevés porcukorral édesítem. A rumos meggyet kimagozom és apróra vágom, majd hozzáteszem a gesztenyekrémhez. A palacsintákat bekenem a gesztenyekrémmel és felcsavarva tûzálló tálra teszem. Elõmelegített, forró sütõben, fedõ alatt éppen csak átmelegítem, majd a tejszínbõl vert kemény habbal feldíszítve, melegen kínálom. Azonnal kell fogyasztani, mert a hab elolvad!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:36
A gesztenyekrémes palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.