Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös-túrós palacsinta recept

Gyümölcsös-túrós palacsinta recept

Elkészítési idő 75 perc

A Gyümölcsös-túrós palacsinta hozzávalói:
palacsinta alapmassza
25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg bármilyen kimagozott és apróra darabolt idénygyümölcs (esetleg lecsöpögtetett befõtt)
3 dl tejföl
2 egész tojás
1 zacskó vaníliás cukor és porcukor ízlés szerint.


A Gyümölcsös-túrós palacsinta elkészítési módja:
A tehéntúrót áttöröm, simára keverem 1 dl tejföllel és a tojások sárgáival, majd belekeverem az apróra vágott gyümölcsöt. Beleforgatom a tojásfehérjébõl vert kemény habot, amit kevés porcukorral édesítettem. A palacsintákat megsütöm. Megtöltöm a gyümölcsös túróval, majd felcsavarva adagonként tûzálló tálba rakom. A maradék tejfölt összekeverem kevés porcukorral, valamint a vaníliás cukorral és a palacsintákra öntöm. Elõmelegített, forró sütõben közepes lángon addig sütöm, amíg az öntet megszilárdul a tetején. Ügyelek arra, hogy a tészta ne piruljon meg. Csak frissen, forrón jó!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös-túrós palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook