Gyümölcsös-túrós palacsinta recept


palacsinta alapmassza
25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg bármilyen kimagozott és apróra darabolt idénygyümölcs (esetleg lecsöpögtetett befõtt)
3 dl tejföl
2 egész tojás
1 zacskó vaníliás cukor és porcukor ízlés szerint.
A Gyümölcsös-túrós palacsinta elkészítési módja:
A tehéntúrót áttöröm, simára keverem 1 dl tejföllel és a tojások sárgáival, majd belekeverem az apróra vágott gyümölcsöt. Beleforgatom a tojásfehérjébõl vert kemény habot, amit kevés porcukorral édesítettem. A palacsintákat megsütöm. Megtöltöm a gyümölcsös túróval, majd felcsavarva adagonként tûzálló tálba rakom. A maradék tejfölt összekeverem kevés porcukorral, valamint a vaníliás cukorral és a palacsintákra öntöm. Elõmelegített, forró sütõben közepes lángon addig sütöm, amíg az öntet megszilárdul a tetején. Ügyelek arra, hogy a tészta ne piruljon meg. Csak frissen, forrón jó!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:34
A gyümölcsös-túrós palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.