Különleges meggyes palacsinta recept
90 perc
A Különleges meggyes palacsinta hozzávalói:
3 egész tojás
10 dkg liszt
5 dkg vaj vagy margarin
1,5 dl tej
1,5 dl szódavíz
80 dkg friss meggy (meggybefõtt nem jó!)
fél rúd vanília
4-5 evõkanál kristálycukor
3 szem szegfûszeg
kis darabka fahéj.
A Különleges meggyes palacsinta elkészítési módja:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Két dl vizet felforralok, beleteszem az összes fûszert és a cukrot, majd apránként beletéve a kimagozott meggyet, 3 percig fõzöm. Szûrõkanállal kiszedem. Mire az utolsó adag meggy is megfõtt, a lé sziruppá válik. A palacsintatésztát megkeverem: a tojásokat habosra verem, hozzáadom a lisztet és a tejet, majd a szódavízzel a kellõ sûrûségûre hígítom. Ezután beleteszem a megolvasztott, de már nem meleg vajat és 10 percig pihentetem. A palacsintákat egyenként megsütöm, ezután a fõtt meggyel megszórva négyrét hajtom. A meggyes-fûszeres sziruppal meglocsolva kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:33
A különleges meggyes palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.