Meggyes tepsis palacsinta recept
A Meggyes tepsis palacsinta hozzávalói:4 tojás
4 ek kristálycukor
2 dl tej
7 ek liszt
2 ek ásványvíz
1üveg (720ml) meggybefõtt
3 dkg mandulapehely
4 gombóc vanília fagyi
porcukor
friss mentalevél
a tepsibe sütõpapír és margarin
A Meggyes tepsis palacsinta elkészítési módja:
Egy kb. 37 x 32 cm-es tepsit sütõpapírral kibélelünk, és a sütõbe toljuk. A sütõt 200 fokra elõmelegítjük. Robotgéppel a tojásokat kikeverjük, beleszórunk 2 ek cukrot és krémesre dolgozzuk. Belevegyítjük a tejet, evõkanalanként beleszórjuk a lisztet, végül hozzáadjuk az ásványvizet. A tepsit kivesszük. a forró sütõpapírt margarinnal megkenjük és rásimítjuk a tésztát. Eloszlatjuk rajta a meggyet majd kb 12 perc alatt megsütjük. A palacsintát a sütõpapírral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük és a sütõpapír segítségével feltekerjük! A megpirított mandulapehellyel és porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, és 1-1 gombóc fagyival tányérokra tesszük. Mentalevéllel díszitjük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 11:01
A meggyes tepsis palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.