Kétszer sült palacsinta recept
A Kétszer sült palacsinta hozzávalói:8 db édes palacsinta
25 dkg túró
1,25 dl tejföl
5 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 tojás
1 ek zsemlemorzsa
1 dkg vaj
1,25 dl tejszín
A Kétszer sült palacsinta elkészítési módja:
A töltelékhez a túrót elkeverjük a tejföllel, cukorral, 2 tojássárgájával és a mazsolával. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a töltelékhez keverjük. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és kettévágjuk. Egy sütőformát (négyzet alakút) vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megyszórunk. A palacsintákat rétegezzük (mint a halpikkelyek egymásra csúsztatva). A tejszínt elkeverjük 1 tojással, és a palacsintákra öntjük. Forró sütőben készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 10:59
A kétszer sült palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.