Flambírozott gesztenyés palacsintakarikák recept
A Flambírozott gesztenyés palacsintakarikák hozzávalói:8 db édes palacsinta
20 dkg gesztenyepüré
5 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
3 dkg vaj
0,5 dl rum
A Flambírozott gesztenyés palacsintakarikák elkészítési módja:
A szokásos módon megsütjük a palacsintákat. A gesztenyepürét a porcukorral és 0,2 dl rummal összedolgozzuk, s a krémmel megtöltjük a palacsintákat. Kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe egymás mellé rakjuk. Tetejére szórjuk a reszelt csokit, majd addig sütjük, míg az a karikákra ráolvad. A sütőből kivéve a maradék rummal meglocsoljuk, meggyújtjuk és az asztalra tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 10:57
A flambírozott gesztenyés palacsintakarikák elkészítési módja és hozzávalói.