Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés gesztenyecsúcs recept

Csokoládés gesztenyecsúcs recept

A Csokoládés gesztenyecsúcs hozzávalói:
10 dkg vaj
8 dkg étcsokoládé
1,25 dl tej
12,5 dkg kristálycukor
2,5 dkg kókuszreszelék
3 dkg kakapor
6 dkg finomliszt
1/4 tk. sütőpor
2 tojás
0,6 dl Amaretto
2 ek. kristálycukor
25 dkg gesztenyepüré
3 dkg porcukor
3 dkg vaj
7,5 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
2 ek. juharszirup
15 dkg málna
2 ek. kristálycukor
6 dkg étcsokoládé


A Csokoládés gesztenyecsúcs elkészítési módja:
A csokit, a vajat és a cukrot felöntjük a tejjel, majd addig főzzük, amíg az egész felolvad. Ekkor hozzákeverjük a kakaport, a kókuszreszeléket, a lisztet, a sütőport és a tojást. Az egészet egy kivajazott tepsibe töltjük, majd kb. negyed órát sütjük. Eközben a cukrot felöntjük 0,6 deci vízzel, majd ha teljesen felolvadt, hozzákeverjük a likőrt, és levesszük a tűzről. Egy tálban a gesztenyepüréhez keverjük a vajat és a porcukrot, majd 1,25 decit félreteszünk belőle. A tésztából hat-hat 3;5;7 cm-es korongot vágunk, majd a legnagyobbakra folyatjuk a szirupot, és megkenjük a krémmel. Erre kerül a közepes korong, szirup, krém, majd a legkisebb korong, azonban erre csak szirupot locsolunk. A süti oldalát vékonyan megkenjük a félretett krémmel, és az összeset hűtőbe tesszük. A vajat, a csokit és a kukoricaszirupot gőz felett megolvasztjuk, majd ezzel bevonjuk a süteményeket. A málnát a cukorral 5 percig főzzük, átpasszírozzuk, majd ezt a sütik mellé folyatjuk a tányérokra tálaláskor. Végül a 6 deka étcsokit megolvasztjuk, habzsákba tesszük, és koncentrikus köröket nyomunk belőle egy sütőpapírra. Amint megdermedt, már díszíthetjük is vele a süteményt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés gesztenyecsúcs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook