Lekváros krumplilepény recept

25 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 tojás
1 tk. szódabikarbóna
1 mk. só
25 dkg sárgabarack-lekvár
5 dkg darált dió
2 dkg margarin
1 ek. liszt
1 tojás a kenéshez
A Lekváros krumplilepény elkészítési módja:
A burgonyát a liszthez adjuk a tojással, cukorral, margarinnal, sóval és szódabikarbónával együtt. Összegyúrjuk, majd 1/4-3/4 részre osztjuk. A nagyobb darabot kinyújtjuk, egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd rákenjük a lekvárt, és ráhintjük a diót. A kisebb tésztát vékony lappá nyújtjuk és a tetejére tesszük. Megkenjük tojással, majd közepes fokozaton megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. szept. 4. 10:12
A lekváros krumplilepény elkészítési módja és hozzávalói.