Milyen hátrányai vannak a napi bejelentésnek? (tudásbázis)
határozatlan idejű szerződés"
Keress rá a neten és erősen olvasgasd át
A napidijért , ahogy irják, a napi béren kivül semmi nem jár
És akkor még a felmondási időt, esetleges végkielégitést is figyelembe kell venn
Én dolgoztam AlkalmiMunkavállalói könyvre, a nyugdijba beleszámitott, és ezzel vége is volt
Ne akarj erre dolgozni
Nem akarok károgni, de a napi bejelentéssel nem az lesz, hogy esetleg egy-egy napot"elfelejtenek" lejelenteni?
A nyugdíjba se így se úgy nem számít bele, ahogy olvasom, de azért az gáz, ha évekig így megy.
A havi 15 nap az 15 x 8 óra?
Vagy akár 15 x 12?
A napi bejelentés után nem létesül pl tb jogviszonyod. A munkáltató napi 4400 Ft-os ( amennyiben alkalmi) közterhet fizet utánad, meg neked a bért és ennyi. A napi bejelentés után nem tudsz menni szabira, nem kapsz táppénzt, nem emeli a nyugdíjhoz szükséges szolgálati időd.
Hivatalosan dolgozol, tehát nem feketén, kapsz bért és ennyi. Havi szinten maximum 15 napot dolgozhatsz.
Ha bejelentett munkahelyed van, ott azért a munkaadónak magasabbak a bérköltségek, plusz kell fizetni szabadságot, tudsz táppénzre menni stb, stb.
Alkalmi/idénymunkára való.
Havi 15 napot, évi 90 napot lehet így dolgozni.
Dolgoztam egy helyen, ahol segédmunkásokat jelentettem így minden reggel a könyvelőnek (adatokkal, iratokkal stb), aki lejelentette a nav felé.
További ajánlott fórumok:
- Veszélyes lehet az epidurális érzéstelenítés? Milyen előnyei és hátrányai vannak?
- Ideiglenes lakcím esetén a bejelentettnek milyen jogai lesznek?
- Napi bejelentésnél leltár hiány?
- Mit jelent az, hogy bérleti jog eladó? Milyen előnyei, hátrányai vannak?
- Napi bejelentés, azaz egyszerűsített munkaviszony (EFO) és a fizetés
- Milyen bejelentési formák vannak jelenleg, és ezek fizetendő járulékai?(egyszerűen nem találom a neten összeszedve normálisan)