Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha egy betegség állapota végleges a szakorvosi igazoláson, akkor nem kell többet menni vizsgálatra? fórum

Ha egy betegség állapota végleges a szakorvosi igazoláson, akkor nem kell többet menni vizsgálatra? (tudásbázis)

ápr. 6. 14:00
Megnézte, azt mondja ők nagyon tudják a matematikát, ami nálunk az egyik legsúlyosabb tünet, hogy ő egyáltalán nem érti a számok fogalmát. Diszkalkulia zavar az egyik betegsége, viszont nyelvből zseni szinten van. Olyan középiskolába megy ahol nem lesz fizika-kémia matekból felmentése van így ki tud bontakozni a humán tárgyakból. Van iskola pszichológus aki segítheti esetleg majd. Nem hajlandó további vizsgálatokra és én nem is akarom kényszeríteni erre, hiszen értelmetlen.
ápr. 5. 19:10

Örülök :) ... a csemeték nem egyszer hihetetlenek nyelvtudás tekintetében is ;)

❤️

ápr. 5. 18:14
Nagyon kedves vagy, megnéztem és tetszett már amennyit értek belőle, viszont a gyemek perfect angol neki biztosan könnyebb lesz :)
ápr. 5. 17:53
Nem a gyermekednek gondoltam a podcast-et, hanem Neked :) De még az is lehet, hogy az ő érdeklődését is felkeltené ;) Én is másoktól hallottam róla, szájhagyomány útján terjed a híre, mert sokak életébe hatalmas változást hozott mindaz, ami ott elhangzott. Ez csak egy lehetőség, ha esetleg a hagyományos módszereken túl is nyitott vagy arra, hogy mi az, ami valójában működhet egy ilyen gyermekkel, mire képesek, amit nem is gondolnánk, mi mindent érzékelnek a világból stb.? Csak ha van kedved hozzá, persze :)
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - K-né Zsóka)
ápr. 5. 15:49
Nem kap FOT-ot még 14 éves emelt családi és én a GYOD-ot kapom. Nem ismeri a számokat, az analóg órát sem érti, ugyan abba a ruhákba akar csak öltözködni, mindenhol szorong, utálja az új dolgokat, idegenekkel egyáltalán nem kommunikál. Letépkedi a körmeit, nem képes a táskájába bepakolni és sorolhatnám még. Amit te írsz az 18 éves korától lesz aktuális.
11. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 5. 15:34
Gondolom akkor kap fogyatékossági támogatást, te pedig az ápolója/gondozója vagy, így jár neked a gyod. Ez esetben ugyanúgy el kell menni bizottság elé, ott kivizsgálják, és majd tőlük kapod meg a véglegesítést. Hiába volt ráírva szakorvos által a papíromra, hogy nem vagyok rehabilitálható, és az állapotom végleges, a bizottság felülbírálta, egészen a tavalyig.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Alinka01)
ápr. 5. 15:23
Nagyon szépen köszönöm <3
9. alinka01 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 5. 14:50

Értem! Sajnos ebben az országban a jogszabályokban leírt tételek sem mindig mennek át változatlanul a napi gyakorlatba, ezért javasoltam, hogy egyeztetni kell az illetékes orvossal.

De a Ti helyzetetekben ez sem megoldás, a változó orvoslás miatt, ezért megoldásként ezt tenném a helyedben: írásos tájékoztatást kérnék (mert annak nyoma van és marad!) a

Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ-tól ezen a címen:

Email: info@egeszsegvonal.gov.hu

Ha telefonon is érdeklődnél:

Telefonszám: +36 1 476 11 00,

Általános tájékoztatás: 1812

Sok sikert!

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Alinka01)
ápr. 5. 14:13
Persze, egy betöltetlen körzet vagyunk minden nap másik orvos rendel,falu. Inkább az aszisztens nővel szoktam kommunikálni, gyógyszert íratni. Nem egyszerű ez a helyzet, én igazából azt szeretném tudni, hogy mivel végleges ne kelljen kórházakba hurcolni feleslegesen.
7. alinka01 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 5. 13:30
De biztosan van egy házi gyermekorvosotok, akihez mondjuk egy influenza vagy más szokványos betegség miatt elmentek. Vele lenne jó ezt egyeztetned, anélkül, hogy a gyermeket is odavinnéd.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Alinka01)
ápr. 5. 13:27
Köszönöm szépen! Már nem rendel az a doktornő akihez jártunk, a gyerekem máshoz pedig nem akar menni. Ennél se volt eredménye, egy mukkot nem szólt csak végig stresszelte a beszélgetéseket, ami egyoldalú volt, mert nem kommunikál senkivel. Pont jó ha 18 éves koráig érvényes, köszönöm!
5. alinka01 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 5. 13:26
Érthető! De neked kellett volna, kell tisztáznod, hogy a végleges állapot megállapítása valóban azt jelenti-e, amit az előző kommentemben a joszabályok alapján írtam, hogy nem kellenek további szakorvosi felülvizsgálatok!
ápr. 5. 13:23
Nagyon kedves vagy, köszönöm! Az igazság az hogy nem akar már vizsgálatokra menni, retteg az orvosoktól és hát nincs is értelme mert egy szót nem beszél a pszichológusnak. Nem akarom feleslegesen gyötörni még ezzel is, igazából végleges az állapot.
ápr. 5. 13:01

Kedves Fórumnyitó, amit most írok, az nem közvetlenül a kérdésedhez kapcsolódik, de ahogy olvastam a kiírásodat, rögtön beugrott a The Telepathy Tapes sorozat. Nem tudom, hogy értesz-e angolul? A sorozatot, ami Ky Dickens dokumentumfilm-rendező paradigma döntögető podcast-je, a youtube-on is megtalálod, ha rákeresel a fent írt címre, és kifejezetten autista gyerekek képességeivel foglalkozik. A honlap:

[link]

2. alinka01 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 5. 12:56

Több jogszabályi helyen is ilyeneket találtam:

- "az állapot véglegessége folytán rendszeres felülvizsgálat nem szükséges"

- "az igazolás legfeljebb az ápolt személy 18. életévének betöltéséig érvényes" - ez az emelt szintű családi pótlék, illetve az esetleges adókedvezményeknél számít.

Jobb lett volna az igazolást kiadó szakorvostól megkérdezni ezt, vagy most azzal az orvossal egyeztetni, aki tartósan a gyermek kezelő orvosának fog számítani, mert ki tudja, milyen belső protokollok lehetnek még.

ápr. 5. 12:18
Levéglegesítette az állapotát gyermekemnek a szakorvos súlyos fogyatékosságra. Ez azt jelenti, hogy további vizsgálata nem szükséges? Autizmus spektrum zavar nem gyógyítható, kezelhető. Heti 2 fejlesztést kap gyógypedagósgustól, a pszichológus nem tud már vele mit kezdeni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.