Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogy itassam meg a lányommal a kecsketejet? fórum

Hogy itassam meg a lányommal a kecsketejet? (tudásbázis)

26. Böce (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 11. 18:49
Sehogy. Velem pont ilyen erőltetéssel utáltatta meg anyám a tejet úgy, hogy a szagától is hányok.
ápr. 10. 21:13
Nem erőltetnem.
ápr. 10. 13:43
23 köszi
23. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 12:09
Próbáld meg ízesítni. Kakaóval, vaníliával, madártejnek stb.
22. K-né Zsóka (válaszként erre: 2. - Panna.33)
ápr. 10. 12:07
Dehogy érti, illetve megérti, csak nem érdekli. Abban a korban van, amikor sérthetetlennek érzik magukat :) Amúgy egyetértek veled :)
21. srcrss (válaszként erre: 20. - Kacsahercegno)
ápr. 10. 10:11
Gyereklefogós. 🤣
20. Kacsahercegno (válaszként erre: 11. - Boldogzokni)
ápr. 10. 10:04
Aknéra szoktak omega 3 és 6 zsírsavakban gazdag ételeket meg ilyen tápkiegeket javasolni a gyógyszerek helyett/mellé, mert az elvileg segíthet valamennyire. Én közben rájöttem, hogy FI a gyereklefogós fórumok gazdája, szóval lehet, hogy nem is úgy értette a kérdést, ahogy mi gondoljuk. 🤷‍♀️
19. srcrss (válaszként erre: 14. - Bnedora)
ápr. 10. 09:25
Köszi.
ápr. 10. 09:22
Sehogy, ne erőszakold rá. Én egyáltalán nem iszom tejet, de a kecsketejnek még az illatától is rosszul vagyok. Keress más megoldát, egyébként is kérj egy másodvéleményt másik orvostól, és az is valószínű, hogy azoknak van igaza, aki szerint a tej helyett javasolta, nem azért, mert attól elmúlnak a kiütések.
17. Canna (válaszként erre: 14. - Bnedora)
ápr. 10. 09:21
Kivéve a kazeint, ami dirket méreg az emberi test számára.
16. Canna (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 09:20

Sehogyan. Ha averziója van, nem kell leerőltetni a torkán.

A kecsketejben semmi nincsen, ami másképpen ne lenne bevihető a szervezetbe.

15. Enissa (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 09:12

Nem szólnék,hogy az kecsketej, ha esetleg iszik kakaót, karamellás tejet, csak elétenném.

Lehet ízlik neki, csak maga a kecske rettentő el.

14. bnedora (válaszként erre: 8. - Srcrss)
ápr. 10. 09:00

Nem rossz, csak különleges az íze. A férjem allergiás, és neki is a kecskesajtot javasolták enni. Én sem szeretem az ízét, viszont a juhtúrót imádom. Juh, kecske íze más, mint a megszokott szertés, csirke. Én mondjuk a nyulat sem enném meg, pedig az is finom másoknak.

Szerintem nem szabad erőszakosan megitatni, megetetni valakit, amit nem szeret.

A kecske amúgy olyan növényt is megeszik, ami másoknak allergiát okoz. A kecsketermék hipoallergén, mert kisebb mennyiségben tartalmazza az allergén alfa-kazeint. Ezért ajánlják fogyasztását. Sok vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz. Vagyis nagyon egészséges, annak, aki szereti.

ápr. 10. 08:49

Sehogy, biztos van másik opció is,

Vagy kérdezd meg ha ha tesz bele vaníliáscukrot úgy lehet jó lehet,

De ha érzékeny akkor persze sehogy,

12. Borian (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 08:44
Sehogy, ha nem bírja. Vegyen be antihisztamint, kenjetek a kiütésre Fenistilt.
ápr. 10. 08:01
Ez valami félreértés lesz. Vagy érzékeny a tehéntejre, ezért más tejet kell fogyasztania, vagy kecsketejes kozmetikumokat kellene használnia a sima kozmetikumok helyett a kiütések miatt. 100%-ban biztos vagyok benne, hogy nem csak ennyit mondtak, hogy igyon kecsketejet. A kontextus hiányzik.
10. lolita2112 (válaszként erre: 9. - Alnisa)
ápr. 10. 07:46
en sem pedig lanyomnak is kiutesei vannak.o kremet hasznal ami kitunoen segit neki.
9. Alnisa (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 07:31

Milyen kiütés? Én ilyet még sosem hallodtam ,hogy kiütésre kecsketej..

Nem lehet ,hogy tej allergiás és azért mondta, hogy inkább kecsketejet igyon, mert az arra általában nincs allergiás reakció? Én ezt tartom valószínűnek inkább, mint, hoy ykecsketej ivással gyógyítani egy kiütést.

Ha az a gond, akkor vegán vagy is mag illetve szójatejekkel is próbálkozhattok (rizs, mandula, kókusz, szója). Persze más ízűek mint a tej, de én meg már a tejet nem innám meg.

8. srcrss (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 07:25
Rossz a kecsketej? Hasonlít a tehéntejre? Nem kóstoltam.
7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 07:24
Sehogy
ápr. 10. 07:22
mast utat kell keresni lanyodnak!
5. hottie (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 06:58
Akkor sehogy.
4. libikóka (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 06:57

Pannával értek egyet,,ha nem akarja úgysem issza meg.

Ha meg undorral issza esetleg,,na attól is lehet probléma.

Más utat kell keresni.

Jók a természetes módok ,,de pont egy serdülőnek ilyet ajánlani,,,🙄

Jobbulást.

3. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Liberal)
ápr. 10. 06:53
Akkor szerintem leginkább sehogy. Gondolom az omega 3-6 zsírsavak miatt ajánlotta az orvos, de ezek nem csak a kecsketejben vannak, hanem egy rakás másik élelmiszerben, másrészt táplálékkiegészítők formájában is kapni lehet és akkor nem kell magába erőszakolni valamit amit nem szeretne.
ápr. 10. 06:50

Ha nem akarja, akkor leginkább sehogy.

14 évesen nyilván megérti, hogy ezt ajánlotta az orvos, és érdemes a kipróbálása.

De a kecsketej azért vadabb ízű, mint a tehéntej, van aki nem tudja megszokni.

ápr. 10. 06:43
14 éves lányomnak a kiütéseire kecsketejet ajánlott a doki, mert abban sok tsír van stb. De ő nem bírja és nem is akarja meginni

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook