Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért házasodnak össze az emberek mielőtt jön a gyerek? fórum

Miért házasodnak össze az emberek mielőtt jön a gyerek? (tudásbázis)

1 2
43. Borian (válaszként erre: 40. - Enissa)
ma 11:57
nekem pasi barátaim mondták, kérdezd őket... nekik lelkileg egyszerűbb volt elvenni a gyerekük anyját, mint bizonygatni egy hatóságnál, hogy ők az apák...
42. Borian (válaszként erre: 41. - Enissa)
ma 11:56

nem a gyerek kap fantázianevet, hanem az apa, ha anyuka nem tudja, ki volt

üresen nem lehet hagyni a rubrikát, egy barátnőm ezzel küzdött, mert tudta, ki az apuka, de nem akarta megmondani

41. Enissa (válaszként erre: 38. - Borian)
ma 11:24

Dehogy írnak fantázia nevet. Az kap fantázia nevet, akit az inkubátorban hagynak, addig amíg örökbe nem fogadjál.

Hazánkban, ha az anya egyedülállóként szül, vagy nem jelöli meg az apa személyét a születési anyakönyvben, akkor a gyermek az anya családi nevét kapja.

40. Enissa (válaszként erre: 27. - Borian)
ma 11:16

Miért megalázó?

A XXI. században, legyen megalázó annak, aki még mindig vaskalapot hord.

ma 10:40
Lehet hogy egyszerűbb lesz a közös élet a papírral és ami jár kedvezmény azt is igénybe tudják venni.
38. Borian (válaszként erre: 37. - Violet18)
ma 10:32
lehet, de apa nevét akkor is ki kell tölteni... ha nem tudod, fantázianevet írnak pl. Kovács János
37. Violet18 (válaszként erre: 27. - Borian)
ma 10:16
Csak azért kell bizonygatni h az apa nevére kerüljön a gyerek. Ez us akkora hülyeség, miért ne lehetne az én nevemen?
36. Violet18 (válaszként erre: 13. - Enissa)
ma 10:14
Én igen. Csak a penz miatt mennek csak férjhez, szerződéssel. Jelentkezni privát üzenetben lehet 😉🤭
35. rinike
ma 09:38

Az én elméletem: a dolgok általuk "normálisnak" tartott menetére térnek (önként, vagy családi nyomásra), hogy előbb házasság, aztán gyerek. Akik pedig nem házasodnak, azokban nincs ilyen, hogy ez a "rend", vagy "sorrend" lenne a "normális".

Egyébként - szerintem - a házasság nem csak egy papír, hanem a családot, és a családtagokat védelmező szabályösszesség alá helyezkedés is. Akik nem házasodnak, azoknak (is) érdemes tájékozódni, hogy mi várható valamelyik fél halála, vagy a kapcsolat megszakadása esetén, mert kellemetlen meglepetések érhetik őket. Persze ez a házasságra is igaz, ott is érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen szabályokat alkalmaznak akkor, ha attól nem térnek el a felek egy házassági vagyonjogi szerződéssel.

És akkor még szót sem ejtettünk arrók, hogy vannak, akiknek az is fontos, hogy Isten áldását kérjék a kapcsolatukra, és erre a polgári házasságkötést követően kerülhet sor jelenleg. Akiknek a templomi esküvő, és Isten áldása fontos, azoknál azt is mondhatom, hogy azért házasodnak, mert számukra ez Isten rendje. Nyilván azoknál, akik a házasélettel is vártak a házasságkötésig, nem fordul elő, hogy terhesen kellene házasodni, de ha már így alakult, utólag rendezik soraikat.

ma 09:33
mindenki maganugye,hogy hazasodik vagy nem attol fuggetlenul,hogy mar uton van a gyerek vagy sem.
33. Enissa (válaszként erre: 29. - Asztanaviszta)
ma 08:49

Úgy érzem, egy picit félreértettél, de ez lehet az én hibám is, nem fogalmaztam elég pontosan. Én egyáltalán nem a papír vagy házasság mellett érveltem, mert magam is vallom, hogy nem az határozza meg egy kapcsolat értékét. Sőt, szerintem is rengeteg példa van arra, hogy papír nélkül is boldogan, hűségesen, szeretetben nevelnek gyermeket. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy amikor valaki úgy dönt, hogy összeházasodik a gyermekvállalás kapcsán, az talán egyfajta felelősségvállalási szándékból történik, még ha a forma nem is mindenkinél ugyanaz. De teljesen egyetértek. A lényeg nem a papír, hanem a szeretet és az egymás iránti elköteleződés.

Engem bosszant, amikor egy kívülálló mások életében vájkál, legszívesebben azt írtam volna, csak......semmi közöd hozzá, vagy kérdezd meg attól, aki/k szúrják a szemed, hogy így házasodnak.

32. Borian (válaszként erre: 28. - Asztanaviszta)
ma 07:00
Nem tudom, mi rég össze voltunk házasodva, mire jött a gyerek. De több ismerős is mondta, hogy ciki... Az apasági nyilatkozatnak van egy rossz mellékíze, legalábbis még az X és Y generációnál. Lehet, az újabbaknál már nem... bár ők gyereket se nagyon akarnak.
31. manó2000 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 06:57
Mert így döntenek.
30. asztanaviszta (válaszként erre: 17. - Gyöngy:))
ma 06:10
A babaváróhoz viszont igen.
29. asztanaviszta (válaszként erre: 2. - Enissa)
ma 06:09

A gyerek közös felnevelését nem a papír megléte biztosítja.

Van ismerősünk, akik már több mint 40 éve élnek együtt. Papír nélkül.

Ezalatt született 3 gyerekük, 3 unokájuk, már mindketten nyugdíjasok. Köszönik jól vannak.

28. asztanaviszta (válaszként erre: 27. - Borian)
ma 06:07

Nem kell semmit bizonygatni.

Egy apasági nyilatkozat megtétele kb. ugyanannyi- sőt rövidebb idő - mint egy házasságkötés.

27. Borian (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 05:33
Nekem ismerős mondta, hogy azért, mert olyan megalázó hivatalnak bizonygatni, nyilatkozni, hogy ő az apa, míg házasságban természetesnek veszik.
ma 04:21

Mert szeretik egymást?

Mert együtt terveznek?

Mert egymás mellett akarják leélni az életüket?

25. Hattori (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 01:09
Babaváró, falu nyelve, egyébként nem venné ez az embör, csak ha már fel van...
24. Amaunet (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
ma 00:02
Hitelt csak jövedelemmel rendelkezőknek nyújtanak. Ha ők így gondolják elindítani az életüket miért irígyelnénk tőlük? Sokan a szüleink közül is így építkeztek (hitelből) és alapítottak családot.
23. Amaunet (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 23:55
Ez konkrétan mitől lenne friss kapcsolat, ha együtt vannak 1-2 éve?
22. Amaunet (válaszként erre: 21. - Amaunet)
tegnap 23:42
megbélyegezték
21. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 23:42

Tudod, ez valami "hagyomány" a férfi így vállalta fel, vette a nevére az asszonyt, akit teherbe ejtett.

Korábban megbéjegezték azokat az asszonyokat akik házasságon kívül szűltek.

20. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:17

Na akkor elmondom, nálunk mi volt. Tervezett gyereket vártunk, és tudtuk, hogy kell apasági nyilatkozat.

Úgyhogy elmentunk az anyakövvezetőhoz, ő meg megkérdezte, hogy miért nem házasodunk össze. Mi meg vállat voltunk, hogy végülis, miért ne.

Klasszikus "parasztlagzit" nem akartunk és ha nem ilyen utolsó pillanatban hazasodunk, akkor a drága mama megsértődött volna, hogy miért nincs hacacáré. Így meg belenyugodott.

19. Channa* (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:58

Ez a kérdés a maiakról szól? Mármint arról, hogy most miért történik ez?

Mert erre egy most, ebben a korban lévőt kellene megkérdezned.

Réges-régen, én is terhes lettem és egy ideig nem is akartunk összeházasodni.

Amikor a családjaink megtudta, hogy babát várok, mind a két oldal (az én családom és a férjem családja is), rögtön mondták, hogy házasodjunk össze.

Kicsit még gondolkodtunk, aztán elmentünk bejelentkezni és megszerveztük az esküvőnket.

Nem, nem vettünk fel hitelt, nem is arról volt szó, hogy elkeljek, mert felcsináltak és semmi ilyenről nem volt szó, azaz semmi anyagi vonzata nem volt, max. annyi, hogy azért egy esküvőt kifizetni sosem volt olcsó.

Akkor mi is egy féléves fizetésünkből fizettük ki az esküvőt és, ahogy számolom, most is kell annyi rá. És nem a minimálbéresre gondolok, hanem a jó fizetésre.

Azt gondolod, hogy Enissa provokál, és mindenki más is, aki nem azt írja, amire te gondolsz (gondolsz te valamire?) Mert ugye te nem írtad le, hogy szerinted mi az oka.

Egyébként, simán lehet, bármi más az oka a hirtelen házasságnak, mint az, amire gondolsz.

És, hogy lásd, régen is volt hirtelenkedés. Én a férjemmel január legvégén ismerkedtem meg, Októberben volt az esküvőnk, azaz 9 hónap múlva és az esküvő után 5 hónappal megszületett a fiúnk.

Köszönjük szépen, azóta is remekül megvagyunk. Idén lesz 37 éve.

Nem, sosem kaptunk semmiféle támogatást és semmit az államtól, de a családunktól annál többet;)

Van ismerősöm, akik még rövidebb ismeretség után házasodtak össze.

Tehát, még szerelem is lehet az oka egy házasságnak, akármilyen fura is ezt elhinni;)

18. simple
tegnap 21:04
Nem èrtem èn sem, szerintem is furcsa. Èn biztos nem engedném, hogy azèrt vegyen el valaki, mert terhes vagyok.
17. gyöngy:) (válaszként erre: 15. - Gabbbicica)
tegnap 20:59
Már meglévő gyerek utáni CSOK-hoz nem kell házasság.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Enissa)
tegnap 20:49
Bocsi, de az egész hozzászólásod provokáció. Feltettem egy kérdést egy jelenségről amit nem értek! Légyszíves inkább menj innen.
tegnap 20:35

Lehet ra anyagi okuk is, azt hiszem a babaváró hitelhez, csokhoz is házasnak kell lenni.

Lehet addig nem akartak nagy lagzit csapni, csaladi ellentetek, nincs penzuk hatalmas lakodalomra.

Nem hinnem, h vki az elso hazasok adokedvezmenye miatt hazasodik. (2 evig, havonta 5000 Ft, fejenkent)

tegnap 20:30
Amúgy igazad van, nagyon sokan azért házasodnak mert jön a gyerek. Addig eszükbe sem jutott. Erre nincs észszerű válasz 🤷‍♀️🤦‍♀️
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook