Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Másnak is ilyen kellemetlen a mammográfiás vizsgálat? fórum

Másnak is ilyen kellemetlen a mammográfiás vizsgálat? (beszélgetés)

27. moimeme (válaszként erre: 1. - Daysleeper)
ápr. 30. 17:22

"jött a levél, hogy menjek."

Attól, hogy jön levél, még nem kell menni. Szerencsére nem lett kötelező.

ápr. 19. 19:02
Köszönöm mindenkinek! :)
ápr. 19. 04:28

Mammográfia és UH együtt. Ezt javasolják a szakemberek.

Amit megtudunk tegyük meg az egészségünkért.

24. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Daysleeper)
ápr. 18. 23:26
ápr. 18. 23:25
Én eddig egyszer voltam, még nagyon kellemetlennek sem mondanám. Mondjuk azt tudom hogy modern gép volt, magán alapon. Lehet tb alapon régi géppel kellemetlenebb, mert többektől hallottam ezt. De lehet mell mérettől is függ. Nagyon nagy mellű barátnőm pl azt mondta neki nagyon kellemetlen volt. Nekem teljesen átlagos méretű van.
22. _Berry_ (válaszként erre: 1. - Daysleeper)
ápr. 18. 23:16
A mammográfia nem mindig mutatja ki, ha baj van, az UH sokkal pontosabb és biztonságosabb.
21. daysleeper (válaszként erre: 18. - Shukran)
ápr. 18. 21:44
Oh, sajnálom. remélem már minden rendben!
ápr. 18. 19:43
Úgy vagyok vele, hogy az elváltozásokat az UH is kimutatja. Ha valami gyanusat találnak elmegyek mammográfiára is.
19. Amaunet (válaszként erre: 5. - Papája)
ápr. 18. 19:29
Igen, tudjuk.
ápr. 18. 19:14

Borzasztóan fájdalmas volt minden alkalommal.

Engem az utolsó vizsgálatnál szűrtek ki, volt műtétem is.

ápr. 18. 19:05
Kellemetlen de kibirható. Az idejébe felismert rosszindulatú elváltozás könnyebben gyógyitható. A prevenció minden szakterületen fontos és életet ment.
16. 55Judit (válaszként erre: 15. - Daysleeper)
ápr. 18. 19:02
👍😀
15. daysleeper (válaszként erre: 14. - 55Judit)
ápr. 18. 18:59
Biztató :-)))
14. 55Judit (válaszként erre: 13. - Daysleeper)
ápr. 18. 18:55
Nem. Arra azért vigyáznak hogy azonnali halált ne okozzanak.
13. daysleeper (válaszként erre: 12. - Channa*)
ápr. 18. 18:54

Nekem sincs nagy mellem, mert a nő mindig próbálja “pakolni” előrébb a plexin, ami elég röhejes is nekem mindig, de én olyan közepesnek mondanám. Minden esetre sikerül általában elmozdulnom, mire már a második mellemmel küzd:D A felülről prés szarabb, mint az oldalsó…

Jézusom, szegény, én ennyi prés után meg is halnék ott.

12. Channa* (válaszként erre: 1. - Daysleeper)
ápr. 18. 18:16

Mekkora melled van?

Szerintem a kisebb mellűeknek fájdalmasabb.

Nekem is, ráadásul, mindig volt eddig valami.

Az utolsó alkalommal, valahogy engem nem akart megvizsgálni a gép és még technikai hiba is volt, így legalább 4x próbálták elvégezni a vizsgálatot.

Nem tudom, hogy mi baja volt velem a gépnek, de sem TAJ számot, sem mást nem akart felismerni és ez persze, csak akkor derül ki, amikor már legalább egyszer összenyomták a mellemet.

A negyediket egy újraindítás után sikerült valahogy megcsinálniuk, de előtte behívtak valaki mást, hogy kipróbálják, működik e.

Nem tudom, hogy jobb e egy UH, de nekem is jobban tetszene, ha nem nyomkodnák össze 2 évente a melleimet.

Ja ige, ahogy beállítanak, az is kényelmetlen, kitekeredni, nem jó pózva fogni a kart, stb.

11. papája (válaszként erre: 9. - Globus)
ápr. 18. 18:05
Igen, a felűről nyomás fájhat. Az oldalsó plexis nem. Mindkettőt alkalmazzák.
10. papája (válaszként erre: 8. - Daysleeper)
ápr. 18. 18:02

Az asszisztens elmondta, hogy a préselésnek több fokozata van. A mell szerkezetétől függ, melyiket alkalmazzák.

Én is aggódtam, hogy akkor jó lesz-e a felvétel, de megnyugtatott, hogy igen.

ápr. 18. 17:52

Nem tudom milyen géppel vizsgálnak.

Régen fel kellett "tenni" egy asztalra és felülről lenyomták.

Most nem, állva megfogok egy kart, azon oldalról plexi. Semmit nem nyomnak össze, mire elképzeltem, hogy na most, már végeztem.

8. daysleeper (válaszként erre: 5. - Papája)
ápr. 18. 17:52

Ha meg nem nyomják erősen, nem az a baj, hogy nem fog kimutatni semmit? Azért gondolom az sem véletlen, hogy nem évente jön ez a levél majd, hanem 2 évente, a mammográfiával járó sugárzás miatt.

Ezért is kérdeztem, hogy az UH ezt nem váltja-e ki,mert én nem megúszni akarom, csak kicsit nehéz elhinni, hogy ennek nincs más módja a 21. században. A férfiaknak sem préselik össze a hímtagot kétévente egy szűrésen.

7. Tai (válaszként erre: 4. - 55Judit)
ápr. 18. 17:40
<3 Puszillak drága!
6. papája (válaszként erre: 4. - 55Judit)
ápr. 18. 17:35

"Olvasok, tanulok."

Mégsem tudsz ! Csak butaságokat írsz, - már megint !

ápr. 18. 17:31

Megáll az eszem !

Féltek egy kis kellemetlenségtől, de nem féltek a ráktól !

Sokszor voltam, 2x éreztem fájdalmat. Szóltam és állítottak a készüléken, ne legyen olyan erős a nyomás.

Az időben felfedezett mellrák gyógyítható !

Ezt a lehetőséget tagadjátok meg magatoktól mert féltek, mint egy óvodás.

4. 55Judit (válaszként erre: 2. - Tai)
ápr. 18. 17:25

Az a baj, hogy a fájdalom a kisebbik rossz. Nem tudom elképzelni hogy úgy összepréselik a mell mirigyállományát hogy majd bepisilsz a fájdalomtól, besugározzák, és te ezek után egészséges maradsz.

Én voltam mellrákos. Mammográfiára évente kellen járnom 22 éve.Talán 3x voltam aztán lemondtam. Onkológus azt írta a papíromra, "a beteget nem tudtam meggyőzni a mammográfiás vizsgálat hasznosságáról". Olvasok, tanulok. Ez van.

3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Daysleeper)
ápr. 18. 17:18

Szerencsére nem tették kötelezővé!

Még sosem jártam mammográfiai vizsgálaton.

Ha bármi rendellenesség van azt az UH is kimutatja.

2. Tai (válaszként erre: 1. - Daysleeper)
ápr. 18. 17:12
Soha nem mertem ilyen vizsgálatra menni, én is félek a fájdalomtól. Én is inkább nőgyógyász ha már a két rossz közül választani lehet.....
ápr. 18. 16:52

Sziasztok,

Életemben eddig kétszer voltam mammográfián. Először egy nőgyógyász utalt be, most nemrég pedig azért, mert beleléptem a korba és jött a levél, hogy menjek.

Nekem mindkét alkalom egy rémálom volt, és először azt hittem, mert valami baj van a melleimmel, vagy mert elsőre nem jól csináltam valamit. Most is Sztk-s szűrés volt, de nekem az első alkalommal is fájt, és szörnyen éreztem magam, magas vagyok, az asszisztens összevissza pakolgat, rángat, ne így álljak, ne úgy tartsam a fejem, majdnem oda is vertem a gépbe, mert kapkod, siet. és aztán nekem fáj, amikor összenyomja a melleim. Tudom, csak pár mp, meg bírjam ki, de rettentő kellemetlen az egész szitu, ennél még nekem a nőgyógyásznál is jobb.

Valaki van így ezzel rajtam kívül?

Illetve mindenképp kell ez , vagy ugyanúgy biztonsággal kimutat bármit az UH is?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.