Termográfia! Ti mit gondoltok erről? Az orvosom elküldött mammográfiára (beszélgetős fórum)
Van itt még valaki?
infót szeretnék 🙂
Örülök, hogy nincs baj:)
A hormonokkal más orvos foglalkozik,jó gondolat, hogy felkeresel egyet.
Jajjj bocsi csajok! Valóban ma voltam.
Úgy izgultam mint állat.
Megvizsgált a doki, azt mondta semmilyen csomót nem lát sem pedig rendellenességet, szerintem csak hormonális a gond.
Kérdeztem tőle, hogy oké, akkor mi a francot tudok csinálni, erre elkezdte, hogy borogassam. Hát cseszd meg... Elvileg ki lehetne deríteni, hogy mitöl van bajom vagy mi, vagy hogy milyen hormonális probléma. Egyszerűen nem volt hajlandó velem társalogni, csak végezte a dolgát mint ahogy a korházba kell és ennyi, mit sem törődik azzal, hogy vki kérdez vmit és esetleg tanácsra volna szüksége pedig ő az igazgató kórháza is egyben.
Valószinüleg elmegyek magánúton is vkihez.
Ma voltál UH-n, írd már le, hogy mi történt?
Nagyon várom a jó híreket.
Az nagyon jó hír, hogy nem fáj és az időpont is elég közeli.
Gondolj arra amit Zsóka54 írt, hogy "csak" a
tejmirigy-gyulladt be.
Biztos nincs komoly gond, próbálj megnyugodni.
Na ugye:)
Biztos voltam benne, hogy csak UH lesz. Majd ird tényleg, hogy mi volt. Állapotod változatlan? Nem enyhül a duzzanat és fájdalom?
Erről dumálok!
Elég hamar kaptál időpontot,ez jó,majd írd meg feltétlen mi volt.
Igaza van az egyik hozzászolónak nem szabad elmenni mammográfiára!!!! Nagyon káros még a tv-ben is volt!!
Olvass utána! Én is mentem tök fiatalon, mert fájt a hónaljnál és a mellem. A vizsgálat iszonyúan fájt teljesen szétlapitották a mellem, persze nem találtak semmit, de azóta időközönként szivárgott a mellemből.(vizhez hasonló)
nemrég szültem, most nem feltünő a dolog...
Ime egy kis részlet egy cikkből , amit a mammográfiával kapcsolatban találtam:
hagyományos emlő röntgenvizsgálatról az utóbbi időben kiderült:
A felvétel során az emlőt a gép erősen összenyomja. Ez egyéni érzékenységtől függően kellemetlen, fájdalmas lehet, hanem potenciálisan ártalmas, ráadásul pontatlan eredményt adhat- nem csökkentette a mellrákban elhunytak arányszámát.
Sok hamis pozitív eredményt produkál , főleg az 50 év alatti nőknél - ami sújos lelki és fizikai traumánal, feleslegesen elvégzett rákinspiráló biopsziával jár.
A kezdeti stádiumba lévő daganatok 10-15 %-át nem mutatja ki.
Fiatal nők esetében a mell sürüsége miatt szintén nem megízható a diagózis. Ha a páciens rákos, a vizsgálat során a mell összepréselése miatt megrepednek az erek és a daganat átterjedhet a test többi részébe is.
A terhesség első 3 hónapja alatt a fejlődő magzat különösen érzékeny a röntgensugár okozta károsodásokra!
És még valami eszembe jutott.
Annak idején, amikor hasonló gondom volt, engem sebészetre és onkológiára küldtek. Én is megrémültem, kb. annyi idős voltam, mint te most. A sebészettel kezdtem és már tovább sem kellett mennem. Mert ott kiderült, hogy valóba valamilyen mirigyek gyulladtak be.
Ha felhivod és telefonon kérdezel, akkor nem kell fizetni, de ha személyesen odamész, akkor igen.
Mióta szeded a gyógyszert? Nem érzel még változást?
Írni fogom.
Most első körbe szednem kellene ezt a gyulladáscsökkentőt, hogy lejjebb vigye a gyulladást ha az de mindenképp felhívom először azt a nőgyógyászt akihez eredetileg elakartam menni, vagy lehet odamegyek és beszélek vele.
Ha csak kérdezem ezért is külön pénzt fog kérni vajon?
Akkor ha nem zavar azt tanácsolom, hogy a vizsgálatig próbálj meg valamit. Figyelj a tartásodra, és keress valami olyan egyszerű gyakorlatokat, amik nem terhelnek meg nagyon, de talán segitenek.
Mikor jelentkezel be a vizsgálatra? Irod majd, hogy mikor kell menned, mit intéztél?
Azt érzem, hogy nagyon nagyon és melltartó nélkül pl már nem igen bírják a súlyukat...
Nem próbáltam semmi mozgást.
Emlitsd meg, hogy nem lenne e elegendő első körbe. De szerintem úgy sem csinálják meg azonnal.
Azért a hajlandóság meg kell, hogy legyen! Lehet szükséges a vizsgálat. Jelentkezz be és majd meglátod, hogy történik.
Esetleg bejelentkezéskor kérdezz rá a megnyugtatás miatt.
De tényleg ne aggódj! A nagy mellek időnként megtréfálják az embert:) Lehet csak rosszul tartod magad és az izmok kötöttek ettől. Esetleg nem próbáltál valami mozgás, ami jól esik és lazitja ezeket az izmokat?
Köszi a bíztató szavakat!
Itt a korház elég fura...
Ha mégis megakarnák csinálni a mammográfiát mondjam azt, hogy nem akarom? Hogy nem vagyok rá hajlandó első körben? Hogy először csináljanak UH-t?
Bocs Rbarso:)))
Menj el mammográfiára. Csak akkor csinálják meg, ha az előzetes vizsgálatok alapján szükségesnek itélik meg. Én is voltam többször, mert volt többször csomó a mellembe és mindig csak Ultrahangos vizsgálatot csináltak, mert azzal is egyértelműen kizárható volt bámi kóros. Nem tartotta szükségesnek a mamma klinikán az orvos, hogy meggyötörjenek.
Tehát, ha elmész mammográfiára, akkor első lépésként tapintással, UH-val vizsgálnak, majd csak ezután lesz mammográfia vizsgálat, ha úgy látják nem látnak valamit megfelelően.
Én 40 felett vagyok már, de még sosem vizsgáltak igy, mert fiatal vagyok hozzá:)
És ne izgulj! A rák tényleg nem fáj és tényleg vannak külső jelei is. Én is valamilyen gyulladásra gondolnék..
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Az elképesztő tévedés - Mammográfia vagy termográfia?