Munkavállalás (beszélgetés)
A megoldás mindenképp az, hogy nézegeted a hirdetéseket, többre, és ha behívnak részt veszel az interjún. Mindenki így keres állást.
Ha nekem kell, én is ezt teszem, attól függetlenül, hogy már bőven elmúltam 50 éves és szinte alig hívnak be.
Körbe kell kérdezni ismerősöket, hogy van e valami ismeretségük, stb.
Regisztrálj be több állást hirdető helyre, ahová feltölthetsz önéletrajzot és küldik a listát, ami kb. az alapján megfelelne neked.
Nem hiszem.
Nekem is van kolléganőm, aki 4 órában dolgozik.
A cikkben, amit belinkeltél még az van, hogy 2018-ban, még volt idő és kereset korlát. Lehet dolgozni, de max heti 20 órát, stb. és arról is írnak, hogy ez a fajta ellátás megszűnik...
A korlátlan munkavégzés bevezetését nem találtam meg.
Lehet, hogy több, mint néhány éve, azaz simán lehet, hogy 2018-tól van életbe ez is.
Próbálok visszaemlékezni, hogy mikor jeleztem egy ismerősömnek, de nem sikerült;)
Pontosan nem emlékszem, de úgy 2-3 éve már dolgozhatnak akármennyit a rokkantak is.
Nem kell lemondaniuk egyik ellátásról sem, és nem kell kevesebbet fizetni nekik (régebben volt valami összeghatár, amit ha túlléptek, akkor vagy a nyugdíjukról le kellett mondaniuk), most már akármennyit kereshetnek.
Rokkant nyugdíjasoktól mindent vonnak (adó+tb), így táppénzre is mehetnek.
Csak az első bekezdés szól a címéről, azaz 2025-ről.
Második 2018-ról, lejjebb 2016-ról. Ami nem baj, de nem látsz olyan mondatot az első bekezdésben, hogy "helyzet változatlan". Isten tudja, 2016 óta hányszor változtattak.
Jaj de kis ari vagy:)
A 14.-t én linkeltem be mert segíteni nyújtás gyanánt azt találtam. Nem értek hozzá, saját tapasztalatom nincs. Igy én is összehordok hetet-havat mert tudja a fene, az ember leírja a véleményét hátha valamennyire hasznos. Vagyunk így ezzel egy páran:)
Szerencsére nem kellett sokat igénybe vennem, így ez kimaradt az életem utóbbi szakaszából.
Már leesett, nagyot is koppant. Köszönöm szépen!
"Az öregségi nyugdíjas munkavállaló keresetéből csak a 15 százalékos mértékű személyi jövedelemadót kell levonni, míg az előbbi ellátásokban részesülők jövedelmét 18,5 százalékos mértékű társadalombiztosítási járulék is terheli."
Ez megmagyarázza a táppénzes különbséget.
Dehogy hívom!:)
Csak számomra az lenne "logikus", ha már rokkant, akkor nem dolgozhat teljes munkaidőben.
Vagyis a rokkantságának megfelelő munkakörben igen.
Pl. egy rokkant bányász, aki átképzi magát valami informatikai gurunak és bír 8 órát ülni (vagy csak azt tud) az vállaljon 8 órát.
Hívd fel a Rehabilitációs osztály ügyfélszolgálatát, és elmondják, hogy vállalhat.
Ne a Kormányhivatalokat, mert azok sincsenek sokszor képben, hanem ezt. Itt teljesen hiteles információt lehet kapni.
További ajánlott fórumok:
- Hova kell fordulni, mit kell tenni, ha átverték a külföldi munkavállalót, és nem tudja, hogy jusson haza?
- Sopron és környéke, lakásbérlés, osztrák munkavállalással kapcsolatban szeretnénk információkat
- Mi védi a munkavállalót ha el akarják küldeni?
- Külföldi munkavállalás családdal
- Dél-Spanyolország, Angalúzia, munkavállalás stb! Segítséget szeretnék!
- Kutya, mint családtag kontra munkavállalás.Hogyan oldanátok meg?