Munkavállalás (beszélgetés)
A cikkben, amit belinkeltél még az van, hogy 2018-ban, még volt idő és kereset korlát. Lehet dolgozni, de max heti 20 órát, stb. és arról is írnak, hogy ez a fajta ellátás megszűnik...
A korlátlan munkavégzés bevezetését nem találtam meg.
Lehet, hogy több, mint néhány éve, azaz simán lehet, hogy 2018-tól van életbe ez is.
Próbálok visszaemlékezni, hogy mikor jeleztem egy ismerősömnek, de nem sikerült;)
Pontosan nem emlékszem, de úgy 2-3 éve már dolgozhatnak akármennyit a rokkantak is.
Nem kell lemondaniuk egyik ellátásról sem, és nem kell kevesebbet fizetni nekik (régebben volt valami összeghatár, amit ha túlléptek, akkor vagy a nyugdíjukról le kellett mondaniuk), most már akármennyit kereshetnek.
Rokkant nyugdíjasoktól mindent vonnak (adó+tb), így táppénzre is mehetnek.
Csak az első bekezdés szól a címéről, azaz 2025-ről.
Második 2018-ról, lejjebb 2016-ról. Ami nem baj, de nem látsz olyan mondatot az első bekezdésben, hogy "helyzet változatlan". Isten tudja, 2016 óta hányszor változtattak.
Jaj de kis ari vagy:)
A 14.-t én linkeltem be mert segíteni nyújtás gyanánt azt találtam. Nem értek hozzá, saját tapasztalatom nincs. Igy én is összehordok hetet-havat mert tudja a fene, az ember leírja a véleményét hátha valamennyire hasznos. Vagyunk így ezzel egy páran:)
Szerencsére nem kellett sokat igénybe vennem, így ez kimaradt az életem utóbbi szakaszából.
Már leesett, nagyot is koppant. Köszönöm szépen!
"Az öregségi nyugdíjas munkavállaló keresetéből csak a 15 százalékos mértékű személyi jövedelemadót kell levonni, míg az előbbi ellátásokban részesülők jövedelmét 18,5 százalékos mértékű társadalombiztosítási járulék is terheli."
Ez megmagyarázza a táppénzes különbséget.
Dehogy hívom!:)
Csak számomra az lenne "logikus", ha már rokkant, akkor nem dolgozhat teljes munkaidőben.
Vagyis a rokkantságának megfelelő munkakörben igen.
Pl. egy rokkant bányász, aki átképzi magát valami informatikai gurunak és bír 8 órát ülni (vagy csak azt tud) az vállaljon 8 órát.
Hívd fel a Rehabilitációs osztály ügyfélszolgálatát, és elmondják, hogy vállalhat.
Ne a Kormányhivatalokat, mert azok sincsenek sokszor képben, hanem ezt. Itt teljesen hiteles információt lehet kapni.
Járni járna, csak évi x nap. Nem tudom mennyi. Limitálva van. Ebben nem vagyok járatos, de lehet csak az, amit a munkáltató fizet, ha azt túllépi, akkor az már fizetés nélküli.
A megváltozott munképeségűeknek, és rokkantaknak ua. szabály, mint a normál munkavállalóknak.
További ajánlott fórumok:
- Hova kell fordulni, mit kell tenni, ha átverték a külföldi munkavállalót, és nem tudja, hogy jusson haza?
- Sopron és környéke, lakásbérlés, osztrák munkavállalással kapcsolatban szeretnénk információkat
- Mi védi a munkavállalót ha el akarják küldeni?
- Külföldi munkavállalás családdal
- Dél-Spanyolország, Angalúzia, munkavállalás stb! Segítséget szeretnék!
- Kutya, mint családtag kontra munkavállalás.Hogyan oldanátok meg?