Hova kell fordulni, mit kell tenni, ha átverték a külföldi munkavállalót, és nem tudja, hogy jusson haza? (tudásbázis)
Remélem becsülettel kifizeti, kifizetik Őket!
Majd írj, akár privátban is, hogyan alakul a sorsuk.
Tudom , illetve gondolom fáradt, de minél többet próbáljanak tanulni németül, hogy találjanak jobb munkát. Kitartást!
Szia Ildi!
Mi újság van? Hogy boldogulnak a fiúk? Kaptak fizetést?
Mos'már ne viszakozz, hozd haza őket
FB gyűjtés nem indult még?
:)
Sajnos az élet sok embert rávisz arra, hogy elhiggyen dolgokat, amikor a végső kétségbeesés elől bármit elhisz, bárkinek.
Nyilván, ha lenne pénze vitt volna magával, de nagy a valószínűsége, nem volt mit vinni. Még azt is eltudom képzelni, hogy az utolsó fillérjüket a közvetítő vette el, a remek, jól fizető állás reményében.
Na én, az ilyeneket büntetném meg,de rettenetesen, akik mások szerencsétlenségéből húznak hasznot. Mostani eszemmel 1000%, nem indulnék így útnak, de eltudom képzelni, azt az elkeseredettséget, amikor valaki meggondolatlanul lép, az ennél már rosszabb nem lehet jelszóval.
Nem logika szülte. (A logikámat programírásra szoktam használni.)
A vízcsapból is az folyik, amit Kira88 írt (16. hsz.) Egyrészt.
Másrészt nem pocskondiázom ezt az országot, mert itt élek. Pusztán megvan a véleményem, mert látom, hogy aki teheti, az menekül innen. Most pl. a 48 éves kolléganőm döntött úgy, hogy akár a férje nélkül is kimegy Svédországba dolgozni, ha felmondanak neki. De nem ész nélkül, a vakvilágba, hanem a tizen-sok éve ott élő testvére segítségére alapozva.
Én tegnap este felajánlottam privátban, hogy ha ír részleteket, megnézem, tudok-e segíteni..
Ui. én is Freiburgban lakom...
Még nem érkezett reakció, pedig volt fent azóta a fórumindító...
Bocsi, de én úgy gondolom, ha tényleg fontos, sürgős, stb, akkor kapva kapok az alkalmon, ha valaki ilyet ajánl...
Kéne a netet használni
Nem tudod, hogy Freiburgban hol van és mit csinál?
Semmi gond, megértem, hogy aggódsz...
Nem azt írtam, hogy a Te ismerősöd ezt teszi.
Sőt, nem is gondolom, hogy így van.
És az a jó, ha nem tudod elképzelni. Én sem tudtam, amíg nem olvastam/hallottam ilyen sztorikat...
Amúgy írhatnál még részleteket, mit tudsz, hol és hogyan van az ismerősöd, hátha tényleg tudnánk segíteni...
És tudod az a baj, hogy nagyon sokan pont ilyen sztorikkal akarják lehúzni a jóhiszemű, segítőkész embereket...
Nem mondom, hogy itt erről van szó, de nem egy ilyet hallani...
Az ok...
Nyilván...
De bevallom, nekem itt még mindig túl kevés az info...
Úgy meg nehéz bármi konkrét lépésen agyalni...
Most olvastam vissza, hogy a rokonod már tudja hol van, mondjuk későbbiekben olvastam is.
Szerintem most segíts a rokonodon (ismerős) a barátról meg majd később itthonról érdeklődtök.
Gondolom valami magyar szervezte az utat, kérdezzetek rá, a barátot hova közvetítette ki.
További ajánlott fórumok:
- Külföldi munkavállalás családdal
- Májustól alapfokú nyelvvizsga szükséges a külföldi munkavállaláshoz?
- Külföldi munkavállalás a 'családdal'
- Külföldi munkavállaláskor előtte az Apeh-nél be kell jelenteni, hogy külföldön fogok dolgozni?
- Külföldi munkavállalás itthonról
- Hazatért külföldi munkavállaló hogyan kérhet Magyarországról adóvisszatéritést?