Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Végrehajtó inkasszózik fórum

Végrehajtó inkasszózik (tudásbázis)

1 2
36. kisj (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:34

Szerintem nem megszüntetés, hanem szüneteltetés lesz az.

A bank eladta a tartozásod behajtó cégnek és most végrehajtanak.

tegnapelőtt 21:09

"A 2014. március 15-ét megelőzően már fennálló jogviszonyokra

a régi Ptk. az irányadó. Ebben az esetben elévülést megszakító cselekmények az alábbiak:

– a követelés teljesítésére irányuló írásbeli felszólítás

– a követelés bírósági úton való érvényesítése

– a követelés megegyezéssel való módosítása – ideértve az egyezséget is

– tartozásnak a kötelezett részéről való elismerése megszakítja az elévülést."

[link]

34. Amaunet (válaszként erre: 27. - Violet18)
tegnapelőtt 20:48
Tudtommal, akkor évülhet el egy adósság, ha azt a jogosultja 5 éven belül nem próbálta behajtani, nem kereste az adóst. Nem szempont, hogy azt az aós nem vette át és nem a bejelentett címén tartózkodik.
33. Channa* (válaszként erre: 31. - Channa*)
tegnapelőtt 20:47
linkeled.;)
tegnapelőtt 20:45

Ezt találtam most:

A mulasztás megszűnik, ha veszteségleírásra kerül sor, vagy ha a késedelmes tartozás az alábbi módok egyikén

megnyugtatóan rendeződik:

> A hátralék az ügyfél által kiegyenlítésre kerül.

Fedezet, kezes igénybevételével kerül kiegyenlítésre a hátralék.

> A szerződés átütemezésre vagy új szerződéssel kiváltásra kerül, esetleg veszteségleírás nélkül közös

megállapodással egyéb módon rendeződik.

A hiteljelentésekben a teljesítéssel rendeződött mulasztások 1 évig, a veszteségleírással vagy megegyezéssel megszünt

mulasztások pedig a mulasztás lezárását követően még 5 évig láthatóak maradnak.

31. Channa* (válaszként erre: 27. - Violet18)
tegnapelőtt 20:45

Sosem hallottam ilyen törényről.

Belinekled?

30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Violet18)
tegnapelőtt 20:34
Az enyém egy 20 éves hitel.
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Amaunet)
tegnapelőtt 20:33
Igen ez igy van:) Legutobb amikor lekertem akkor meg volt hitelt , volt fenallo tartozas,most a statusz:Megszűnt .Legalabbis ez van irva
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Channa*)
tegnapelőtt 20:31
Hát pedig ott van🙂 És szépen mellr van irva hogy menni volt a hitel, tőke, szerződes osszege,illetve az is hogy státusz:megszűnt. Ez vegig fennt maradt akkor is ha a hitelt rendzeni valaki,5 év utám tőrlik le onnan.De addig az ott van,ha rendezem akkor azt hiszem egy év után,ha oedig megszüntetik akkor 5 év mire lekerül. Sok jogi oldalon olvastam és ez igy van.Ezert is tettem fel a kerdest ennek ellenére vajon miert is inkasszoznak.
27. Violet18 (válaszként erre: 6. - Tsfmvk)
tegnapelőtt 20:31
Van egy törvény miszerint 2019 v mikor előtti hitelek elévülési idővel rendelkeztek így nem kell már visszafizetni de megvannak a mikéntek 😉 régi szép idők 🥰😅
tegnapelőtt 20:30

"Mit ismerhet meg a Saját Hiteljelentésből?

A Saját Hiteljelentésből hivatalos tájékoztatást kaphat, hogy melyik Referenciaadat-szolgáltató kezel Önről adatot a KHR-ben. A nyomtatványból megismerheti a nyilvántartott szerződésének főbb adatait (pl.: szerződés típusa, szerződés – és törlesztés összege, szerződéshez kapcsolódó dátumok, esetleges késedelmek, előtörlesztések stb.). Másodsorban információt ad arra vonatkozóan, hogy ki, mikor és milyen jogcímen kérte le adatait a KHR-ből, valamint tájékoztatást nyújt az Ön által tett adatkezeléssel kapcsolatos nyilatkozatairól is."

[link]

25. Channa* (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
Na megnézem.
24. Violet18 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
Akkornfura. Mindenképp vedd fel a kapcsolatot velük.
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Channa*)
tegnapelőtt 20:29
Ügyfélkapun keresztül le lehet kérni,ott kertem le
22. Channa* (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:25
Hol nézted a KHR oldalát?
21. Channa* (válaszként erre: 12. - Amaunet)
tegnapelőtt 20:25
Pontosan!
20. Channa* (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:24

Bankos vagyok. Még nem láttam ilyet az elmúlt 30 évben.

Nem, KHR listán, ha ott van, hogy felvettél hitelt (bank neve, tőketartozás összege, a fizetés módja. Nem írnak oda semmit, ha kifizeted eltűnik a listádról, ha nem, akkor 10 év után az utolsó oszlopban nem lesz semmi, de ettől még ott van.

A bankkal kell egyeztetned elsősorban. Ha leírták, akkor adnak egy igazolást, amit beviszel a végrehajtónak és ő megszünteti a behajtást. Egyéb esetben megy a végrehajtás.

tegnapelőtt 20:21
Értem, remélem rendeződik a dolog.
18. Amaunet (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:19

Keresd meg ennek a követelésnek a bírtokosát, aki indította a végrehajtást. A végrehajtók nem vásárolnak követeléseket, ők a behajtásban valóban végrehajtók.

Bankszámla vezető bank -> végrehajtó -> a követlés bírtokosa és vele kell tárgyalnod, hogy a végrehajtást leállítsa és a végrehajtó töröltesse az inkasszót.

Sok sikert!

17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Amaunet)
tegnapelőtt 20:16
Igen köszönöm, felkeresem mindenképpen a vegrehajtot.
tegnapelőtt 20:11

Azt javaslom, hogy fizesd ki ezt az 5 milliót. Léteznek hitelkiváltó hitelek.

Mert ha a végrehajtó nem tud a számládról semmit beszedni, akkor a tulajdonod ellen fog menni.

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Amaunet)
tegnapelőtt 20:09
Köszi a választ.Utána járok mindenképpen,mert ha valóban nem évült el akkor most tudnám rendezni.
tegnapelőtt 20:08
Tudtam a tartozásról,de a khr oldalát most néztem ahol az van irva hogy megszüntetve,veszteségként leirva.Ezert most kérdezem
13. Amaunet (válaszként erre: 11. - Hajnallányka)
tegnapelőtt 20:00
Jó kérdés, jó meglátás.
12. Amaunet (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:56

A banki kockázatkezelési gyakorlat az, hogy csomagokban eladják(vagy engedményezik) a behajthatatlannak ítélt követeléseiket (legtöbb esetben a MKK-nak vagy az Intrumnak).

A vevő kifizeti ezeket a követeléseket és a bank a könyveiben a különbséget elszámlja veszteségként.

Szerintem te ezt így, ebben a formában leírva nem is láthatod egy KHR lekérdezésben.

A követeléskezelő cégnek viszont nem kell már bíróságra járnia, mert a közjegyző közvetlenül indíthat végrehajtást, ha az adós aláírt egy tartozáselismerő nyilatkozatot. Márpedig azt minden bank irat alá.

11. hajnallányka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:49
Én azért nem értem ha 2024-ben inkasszozták a számlád,miért csak most kérdezel erről.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Channa*)
tegnapelőtt 19:33
Az van irva hogy vesztesegkent leirva és megszűnt. Ha a bank megszüntette akkor a vegrehajto mit akar? Hiszen a banknak jarna,de o megszuntette.Azt olvastam jogi forumokon hogy ha megszuntettek a behajto nem követelhet.
9. Enissa (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:25

Akkor szűnik meg, ha van egy hivatalos íratod, hogy a tartozást, elnézik, megszüntetik, leírják......

A bank lehet megszüntette, de továbbadta végrehajtócégnek.

Talán kaptál is erről papírt, sokan felbontatlanul kidobják, aztán jön a feketeleves, már fellebbezni sem tudsz ellene, ha kiadták végrehajtásra, illetve ezt a bíróságnak is jóvá kell, hogy hagyja, kapd össze magad, járj utána, honnét az inkasszó?

tegnapelőtt 19:22
Létezik olyan hogy "Jogi Fórum"keress rá.Ott kaphatsz szakértő választ.Gondolom csak a követelés évült el,ennyi pénzt a bank nem hagy rá.Lehet újra inditották a bírósági eljárást.
7. Amaunet (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:22
Lehet, hogy mint banki követelés szünt meg, mert eladták egy faktor cégnek, az meg behajtja rajtad.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook