Végrehajtó inkasszózik (tudásbázis)
Szerintem nem megszüntetés, hanem szüneteltetés lesz az.
A bank eladta a tartozásod behajtó cégnek és most végrehajtanak.
"A 2014. március 15-ét megelőzően már fennálló jogviszonyokra
a régi Ptk. az irányadó. Ebben az esetben elévülést megszakító cselekmények az alábbiak:
– a követelés teljesítésére irányuló írásbeli felszólítás
– a követelés bírósági úton való érvényesítése
– a követelés megegyezéssel való módosítása – ideértve az egyezséget is
– tartozásnak a kötelezett részéről való elismerése megszakítja az elévülést."
Ezt találtam most:
A mulasztás megszűnik, ha veszteségleírásra kerül sor, vagy ha a késedelmes tartozás az alábbi módok egyikén
megnyugtatóan rendeződik:
> A hátralék az ügyfél által kiegyenlítésre kerül.
Fedezet, kezes igénybevételével kerül kiegyenlítésre a hátralék.
> A szerződés átütemezésre vagy új szerződéssel kiváltásra kerül, esetleg veszteségleírás nélkül közös
megállapodással egyéb módon rendeződik.
A hiteljelentésekben a teljesítéssel rendeződött mulasztások 1 évig, a veszteségleírással vagy megegyezéssel megszünt
mulasztások pedig a mulasztás lezárását követően még 5 évig láthatóak maradnak.
Sosem hallottam ilyen törényről.
Belinekled?
"Mit ismerhet meg a Saját Hiteljelentésből?
A Saját Hiteljelentésből hivatalos tájékoztatást kaphat, hogy melyik Referenciaadat-szolgáltató kezel Önről adatot a KHR-ben. A nyomtatványból megismerheti a nyilvántartott szerződésének főbb adatait (pl.: szerződés típusa, szerződés – és törlesztés összege, szerződéshez kapcsolódó dátumok, esetleges késedelmek, előtörlesztések stb.). Másodsorban információt ad arra vonatkozóan, hogy ki, mikor és milyen jogcímen kérte le adatait a KHR-ből, valamint tájékoztatást nyújt az Ön által tett adatkezeléssel kapcsolatos nyilatkozatairól is."
Bankos vagyok. Még nem láttam ilyet az elmúlt 30 évben.
Nem, KHR listán, ha ott van, hogy felvettél hitelt (bank neve, tőketartozás összege, a fizetés módja. Nem írnak oda semmit, ha kifizeted eltűnik a listádról, ha nem, akkor 10 év után az utolsó oszlopban nem lesz semmi, de ettől még ott van.
A bankkal kell egyeztetned elsősorban. Ha leírták, akkor adnak egy igazolást, amit beviszel a végrehajtónak és ő megszünteti a behajtást. Egyéb esetben megy a végrehajtás.
Keresd meg ennek a követelésnek a bírtokosát, aki indította a végrehajtást. A végrehajtók nem vásárolnak követeléseket, ők a behajtásban valóban végrehajtók.
Bankszámla vezető bank -> végrehajtó -> a követlés bírtokosa és vele kell tárgyalnod, hogy a végrehajtást leállítsa és a végrehajtó töröltesse az inkasszót.
Sok sikert!
Azt javaslom, hogy fizesd ki ezt az 5 milliót. Léteznek hitelkiváltó hitelek.
Mert ha a végrehajtó nem tud a számládról semmit beszedni, akkor a tulajdonod ellen fog menni.
A banki kockázatkezelési gyakorlat az, hogy csomagokban eladják(vagy engedményezik) a behajthatatlannak ítélt követeléseiket (legtöbb esetben a MKK-nak vagy az Intrumnak).
A vevő kifizeti ezeket a követeléseket és a bank a könyveiben a különbséget elszámlja veszteségként.
Szerintem te ezt így, ebben a formában leírva nem is láthatod egy KHR lekérdezésben.
A követeléskezelő cégnek viszont nem kell már bíróságra járnia, mert a közjegyző közvetlenül indíthat végrehajtást, ha az adós aláírt egy tartozáselismerő nyilatkozatot. Márpedig azt minden bank irat alá.
Akkor szűnik meg, ha van egy hivatalos íratod, hogy a tartozást, elnézik, megszüntetik, leírják......
A bank lehet megszüntette, de továbbadta végrehajtócégnek.
Talán kaptál is erről papírt, sokan felbontatlanul kidobják, aztán jön a feketeleves, már fellebbezni sem tudsz ellene, ha kiadták végrehajtásra, illetve ezt a bíróságnak is jóvá kell, hogy hagyja, kapd össze magad, járj utána, honnét az inkasszó?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Tudok-e levenni pénzt (amennyiben lesz rajta), ha a N.A.V. inkasszózta a folyószámlámat?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?