Mit vihet el a behajtó / végrehajtó? (tudásbázis)
Igazad van, féreolvastam
A vonatkozó rész storno. A többi ugy jó ahogy van
és ahogy te is írod
Pici gyerekkel,nem gyerekként!Olvass!!!
Szerintem beszélj azzal a végrehajtóval,mert ezek mindent visznek,ha úgy adódik.Amíg nem fizetsz a kamat addig is megy,plusz a végrehajtó díja.Biztos lehet részletfizetést is kérni.Vagy keresd meg a befizetett csekket minél előbb!
Hozzáteszem, hogy az átiráshoz "átadás-átvételi jkv." kell amin rögzitik a fogy.mérő állását, gyári számát stb. és mindkét fél aláirja.
5 évig ki fogyasztotta a villanyt, fizetett vagy nem érte?
Zavaros!
Pici gyerekként nem köthetsz szerződést, tehát nem is vehetted a nevedre a fogyasztásmérőt
Pici gyerekként adtál 65,000Ft-ot a mamának?
Deha mégis, akkor ott valami szabálytalan volt
Mama vagy befizette, vagy nem a pénzt
Mert változó hogy átirja-e vagy nem a szolgáltató a fogyasztásmérőt más névre
Ha nem fizette be és átirták mégis, akkor az bizony kamatozik és ki kell fizetned, lényegtelen hogy ott laksz vagy nem
Van nullás számla a birtokodban?
Mielött végrehajtó jön , a szolgáltató küld felszólitó levelet
Átvetted, megvan?
Ha nincs , akkor is kézbesitettnek veszik
A végrehajtó leirja hogy a tartozás miböl áll, olvasd el
Ha igaz fizess, ha nem akkor időben mondj ellent és menj biróságra
Semmi köze a tartozáshoz a vállalkozásodnak
Ezért a tartozásért a személyes vagyonoddal felelsz
Azért ha pontositanál dolgokat, jobban érthető lenne a helyzet
Sziasztok! Nagy szükségem lenne egy kis segitségre!
Volt egy házunk (szülői ház) villanytartozás miatt ki kötötték az áramot,én mivel pici gyerekkel voltam a nevemre cettem az órát,így visza kötötték! 65.000 ft tartozásom volt amit odaadtam anyámnak,hogy fizesse be! Most kb 4 év után megkeresett a behajtó,hogy 1500.000 tartozásom van!
Tudtommal ha átveszed az órát akkor 0 ás számlával kezdesz! Időközben már 5. Éve nem lakom ott! Va egy válalkozásom,rá tehetik a kezüket?? Segitsen valaki!!!
Sajnálom.
Miért várod a kilakoltatókat? Nem fizeted a ház hitelét? Onnan kaptál már végrehajtási határozatot?
Inkább menj be a bankba, és próbált megmenteni a házadat - az ügyintézők sokat tudnak segíteni, de ahhoz személyesen kell velük beszélni. Ha az egyik nem segít, akkor menj egy másikhoz (más városba), mert van, aki alapból utál minden jelzálogost! :(
Udv. mindenkit vasaroltam egy hazat CHF hitelre 35 evre ősze kőltőztünk es ra 4 evre veget ert a kapcsolatunk!
Indok:Megcsalt
1 HO ig probaltuk ujra melegiteni a kapcsolatunkat, de én nem tudtam elfogadni, hogy mas embere is volt a parom!
Es elkőltőztem alberletbe ahol 3-ho ig voltam, adig a parom meg a sajat 2 gyereke -330.000 ft tartozast csinaltak( gaz, elmu, hitel, tel, tv kabel, internet).
Ki kőltőzőt a sajat hazunkbol mindent elvitt magavál amit egyűt vettunk majdnem 4 ev alat!Csak üres falakat hagyot meg a nagy tartozaszt a haterbe!
Ujra mindent meg kelet vasarojak sajat erőmbőn meg kifizesem a 330.000 ft tartozasat mertminden kőzmű a énnevemen vannak!
A kerdesem a kővetkező:
A behajtó iletve vegrehajtó mitt vihet el tőlem?
Van 1 db tv szamlaval van vasarolva nem a én nevemen ván!Erteke kb 140.000 ft
Egy kombihütőm van amit kőlcsőn kaptam.
Egy mosogep ami kb 15.000 ft er !
A hitelbe én vagyok a ados de a kezesem a volt parom, ami furcsa hogy a felszolito leveleket amit kaptam a banktól, csak a én nevem van rajta es szemit nem emlitenek a kezesről!
Kb 2 ho felmontak a szerzodesemet!
Mikor varható a kilakoltatas?
Elöre is köszönöm
Tiszteletel:
Nagy
Sziasztok!
Van a barátomnál egy hűtő ami az enyém csak kölcsön lett adva ? valakitől aki volt hasonló helyzetben foglaltak már le ilyesmit. Elvileg nem lehetne na de ki tudja és gáz száma tartozásról lenne szó !
Nagyon köszönöm a válaszokat !
Üdvözlet!
Volt egy telefonszolgáltató felé tartozásom, amit a behajtó bírósági úton rendezett úgy, hogy kötelezte a munkáltatómat a havi törlesztésre.
A behajtó által kiküldött papíron több tétel is szerepelt, többek között 10%-ot a behajtónak kellett utalni minden hónapban, behajtási jutalék címén.
Áprilisban járt le a törlesztés, és most a behajtó küldött egy papírt a munkáltatómnak, hogy még 18.500ft-ot utaljanak át a behajtónak, "behajtási jogcímen".
Kérdésem: Jogos ez így?
Nem kellett volna ezt is feltüntetni a bírósági végzésen? Mert utólag akkor bármire hivatkozva, bármennyit elkérhetne, amit a bíróság meg sem ítélt!
És már megfizettem a behajtási jutalékot is.
Köszönöm
Én egy egyszerűt kérdeznék,kíváncsiság kedvéért.....
Ha nincs házad,albérletben laksz,ami butórozott,de a főbérlőé,nincs autód,nincs munkád,már persze hivatalosan,azaz kézbe kapod a pénz,nincs ingóságod sem,és tujaldonképpen semmi nincs a neveden max.1-2 tartozás akkor mit csinálnak veled ? Szerintem konkrétan kinyalhatják....és mielőtt elkezdetek kiakadni vidéken ahol lakom,nem 1 ember van ilyen helyzetben,és úgy mond röhög a markába,hisz nem tudnak mit elvenni tőle......
üzembetartóival vettem"
Nos ilyen meg nincs! Vagy üzembentartói, de akkor adásvételi nincs, vagy át akartad verni az államot.
Az erröl irt zsebszerződést, most jó ha nem lobogtatod, gondolom az okmányiroda sem jegyezte volna be az üzembetartóit, ha azt látja
Nem , nem a te tulajdonod!
Ha a lakásban bármi van, amit tudsz igazolni hogy pl. a barátod tulajdona, azt sem.
Hali!
A behajtó semmit sem foglalhat, semmit sem "vihet el".
A végrehajtás más ügy.
Megjegyzem, egy ügyfelem ügyében bepereltük az Intrum Justitiát:)
Azóta nagyon odaadóak és rugalmasak...
Számoltasd el őket. Kérj részletes kimutatást a tartozásodról és az általad befizetett összegről.
Kötelesek neked elszámolni a befizetett pénzzel. Mert ha nem tud, akkor lehet menni tovább...és ezt szerintem ő sem akarja. Ne hagyd magad lerázni!
Az ismeretségi körömben ugyan ez a példa állt fent. Kifizette, majd egy év múlva jött egy levél, hogy letiltják a fizetése 33%-át, mert még mindig fent áll a teljes tartozás.
Na akkor felvette a végrehajtóval a kapcsolatot, akik először azt mondták biztos valami más tartozás...de mivel neki más nem volt és ugyan az volt az ügyszám is, így kizárt. Aztán jött az, hogy nálunk ez az ügy nincs lezárva, ezért kezdték el újból...szóval tereltek össze-vissza. Mivel mindenről volt igazolás, hogy mennyi és mettől meddig fizette, így nem volt kérdés ők hibáztak. Na igen ám, de ez mire tisztázódott addig levontak már 3 havi fizetéséből...3 hónap után még mindig nem történ semmi, ezért egy nagyon "szép" telefonos beszélgetés hatására megmozgatták magukat és végre leállították az ügyet, mert hát totálisan jogtalanul fosztották meg a pénzétől. Majd kb. 2 hómapon belül visszautalták a letiltott összegeket. Végül is pozitívan zárult a dolog, de ha nem elég talpraesettek és határozottak, akkor behajtották volna rajtuk még egyszer, azt ami egyszer már kifizettek.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- A végrehajtó elvitte az autót!
- Mit vihet el a végrehajtó?