Mit vihet el a végrehajtó? (tudásbázis)
Elképesztő butaságot írtál! Csak azért, mert valaki be van jelentve valahova, még nem vihetnek el onnan semmit. Csak azt, ami az illető tulajdona, és akkor is az alap élethez szükséges dolgokhoz nem nyúlhatnak. Például nem vihetik el a hűtőt, vagy a mosógépet, ágyat. De egyéb dolgokat például tv-t igen.
Amikor én vettem a lakásomat, az előző lakó, egy szélhámosnő elfeljetett onnan kijelentkezni, éjjel nappal jöttek a rendőrök meg a végrehajtók, különböző behajtócégek. Elmondtam, hogy mi a helyzet és már mentek is el. Jól is néznénk ki, ha az én holmimat elvitték volna, csak mert ő még be volt oda jelentve. Ezt te sem gondolod komolyan... (ez már nem ide tartozik, de végül kényszerkijelentést csináltam)
A jogaszabálytól függetlenül sehogyan sem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a tiéd vagy sem s ugyanez igaz vissza is. Igazolja bárki is hitelt érdemlően, hogy az enyém, miénk mondjuk a lakásban a hűtő, tv, stb.
Nálunk voltak nem is olyan régen, leültek megkérdezték a nagyobb értékekre kié. Mindent én vettem, így páromnak írtak egy jegyzőkönyvet és mondták, hogy 1 év múlva jönnek, ha addig nem lesz rendezve.
Erről ennyit.
Felesleges félelmet kelteni, ahol nincsen ok rá.
S egy jó páran jobban tudjuk, mint az látszik.....Bár már egy ügyvéd is megerősítette, de írjad csak, ha félelmet akarsz kelteni a kérdezőben....
A jogaszabályt felülírja az életszerűség! Ilyen egyszerűen nincsen, hogy bármit is igazolnom kell számlával, hogy az enyém, vagy nem az enyém.
Kérdeztem, persze választ nem kaptam! (Online vásárláson kívül ki a csuda vesz névre szóló számlára bármit is?)
De van személyes tapasztalat nekem is a zöld ruhásokkal, fekete kabátosokkal:-)
Sajnos nem csak ijesztgetés volt. Itt az ide vonatkozó szabály: Alapvetően csupán az adós tulajdonában lévő ingóságokat lehet lefoglalni, ezeket viszont az ideiglenes és az állandó lakcímről is elvihetik. Ehhez viszont egyértelműnek kell lennie, hogy az ingóság az adós tulajdona, így nem lehet lefoglalni azt, ha egyértelmű, hogy az adott tárgy nem az adósé.
Ha a lefoglalt ingóság nem az adós tulajdona, akkor ezt az érintett személynek kell a foglalásnál a végrehajtónak igazolnia. Ha a foglalásnál az érintett személy nincs jelen és az adós sem tudja igazolni, hogy a lefoglalt ingóság nem az ő tulajdona, akkor az érintett személy igénypert indíthat a végrehajtást kérővel szemben
- tette hozzá az MBVK. Emiatt, ha a végrehajtó érkezésekor nem vagyunk jelen, vagy nem tudjuk bebizonyítani, hogy az adott tárgy a mi tulajdonunk és nem az adósé, akkor ezt a beható elviheti. Ugyan lehetőségünk van ennek visszaszerzésére (igénypert indíthatunk), azonban ez egy bonyolultabb procedúra.
Épületes nagy butaság amit írsz!
Ha egy berendezett albérletbe lakik valaki bejelentve oda és tartozása van, akkor ha a főbérlő nem névre szóló számlákra vett mindent, akkor kipakolják az albérletet?
Ki vásárol ma névre szóló számlával nem interneten? Az akinek van hozzá cégbejegyzése és cégjegyzékszáma, de akkor pedig már nem ingóságot foglalnak, hanem céget.
Szóval ilyenekkel felesleges riogatni, mert ilyen nincsen.
Persze, hogy nem vihetnek semmit!
Még azt sem, ami egyébként a tiéd, mert nem vagy köteles igazolni semmivel, hogy a tv a tiéd, hiszen senki sem kér névre szóló számlát egy tv-ről, vagy vasalóról, bútorról pedig végképpen nem.
Nem kell megijedni, mert ha azt mondod, hogy minden nagyobb dolog a mamáé, akkor írnak majd egy jegyzőkönyvet és egy év múlva ismét megkeresnek, hátha gyarapodott a 0-ról a vagyonod, amiből foglalhatnak. Persze akkor sem lesz több, mint ma hivatalosan.
Ettől függetlenül próbáld meg rendezni a tartozást, mert lesz lehetőséged részletfizetésre is.
Sok sikert!
Én leszek a rossz hír hozója, de ha állandóra vagy bejelentkezve, akkor mindent vihetnek, amit nem tudnak a mamáék számlával igazolni, hogy ők vették és nem te. Sajnos személyes tapasztalat, egyszer nálunk is megjelentek foglalni. Egy rokon volt bejelentve hozzánk, de soha egy napot nem lakott itt, egy gatyája sem volt itt. Ennek ellenére figyelmeztettek minket, hogy gyorsan intézkedjünk a kijelentkezés ügyében, ugyanis ha nincs névre szóló számlánk róla, akkor bármit lefoglalhatnak.
Gyorsan próbálj egyezkedni a foglalás előtt!!! Sok sikert!
Bocsi, de ő a szolgáltatóhoz szeretne bemenni érdeklődni, hogyan tudja rendezni. Ezért írtam, hogy ott már sehogyan sem, mert egy 300ezres tartozás már nem tegnaptól lett eladva (átadva) behajtásra....
"Fórumnyitó (anonim)
ma 11:18
Ilyenkor még lehet a szolgáltatóval is megegyezni?
Írtam nekik azért és személyesen is bemegyek majd holnap hozzájuk."
Ne keserítsd már el!:)
Igen, a legjobb, ha megkeresi a behajtási csoportot, mert a végrehajtóval nem tud majd tárgyalni egy részletfizetésről.
A behajtási csoport (ahonnan a fizetési felszólításokat kapta) majd intézkedik a vh. felfüggesztéséről.
De a megindított vh. eljárás költségeit így is fel fogják számolni.
Ez olyan 6 éves tartozás lehet.
A szolgáltatóval már nem lehet egyezkedni, mivel a szolgáltató eladta egy behajtó cégnek a tartozásodat.
Semmit nem vihetnek más ingatlanából, hiába ott élsz. Viszont ahogy munkába állsz, azonnak a fizetésed fele ugrik, míg le nem lesz rendezve, igaz addigra lesz vagy 800ezer a tartozás összesen. (most ha kimegy a végrehajtó a mamádhoz, az is min 5000, max. 50000 eljárási költség plusz.
Elvileg a szüleid ingóságán nem hajthatnak végre, hacsak nem kezesek a telefonvásárlásban.
Miért nem mentél és egyezkedtél a szolgáltatóval az első felszólítást követően?
A többi kérdésemet már fel se teszem...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- A végrehajtó elvitte az autót!