Magyarországon létezik az öröklésnél köteles rész vagy teljesen lehet végrendelkezni? (tudásbázis)
Ingyenesnél mindig, ahogy írtam, bírói joggyakorlat.
Tartási szerződést persze köthet bárkivel, visszterhes, de nem véletlen szerencseszerződés, egyébként is örökössel meg nem is szerencsés kötni, van jobb megoldás.
A praxisbeli tapasztalatom, hogy az ügyfelet elsősorban saját magától kell megvédeni.
Elmondja mit szeretne, néha már az is hajmeresztő, a kivitelezés meg szinte mindig, mert a Mari néni azt mondta és a neten is azt írták. Aztán jön pár kérdés amire a kedves ügyfél nem is gondolt, ha van esze lecsillapszik es figyel, ha nincs akkor rádvágja az ajtót és még a tanácsadás díját sem fizeti ki, keress egy neki tetsző mondatszerkesztő ügyvédet és viseli a kockázatot.
Úgy általában az ügyvéd feladata az elérni kívánt cél szem előtt tartásával lehetőségekről, megoldási javaslatokról tájékoztatás, elmondva mi mivel jár, az egyes megoldásokra vonatkozó adózási, illeték szabályok ismertetése, kockázatok feltárása, és lehetőleg az olyan megoldási javaslat, hogy senkinek ne legyen rossz szájíze hosszútávon se.
A felelősségteljes ügyvédi munka messze több, mint mondatszerkesztés vagy törvénytelenségre (érts alatta bármit) felhívás.
Persze ebbe az irányba halad a világ, a szakmát és a tudást semmibeveszik, de úgy általában, mindegy is, csak elcsodálkoztam.
Egyszerűen ráíratta a nevére.
Ennyire egyszerűen.
Mivel hosszú hónapokig rágta a fülemet, hogy mondják le róla, de én nem tettem.
Majd akkor ő megoldja, megoldotta.
A halála után, mégis hajléktalan lett, mert a kedves felesége még abból a nyomorult kis házból is kiforgatta.
Pont azért nem akartam róla lemondani, mert akkor nem tudta volna kiforgatni, ha a fele a nevemen van.
De az anyám megoldotta.
Csak azért is neki legyen igaza.
Azt gondolom hogy annak annyi
Örökhagyó életében nagyrészt azt csinál a vagyonával amit akar
Azt azért vizsgálnám hogy eladta-e a testvérednek vagy ajándékozta, de ez sötét ügy nekem
Sunyiban, csendben.
Majd egy félév múlva tudtam meg.
A nagy család bizonyára sóher volt ügyvédet fogadni
Azért azt döntsd el hogy und vagy real
Igen, sokat engedek meg. Und?
Láttam én már olyat, hogy mindent a gondozónőre hagytak...
(Igy, úgy amúgy, pedig volt nagy család.)
Welcome to the real world!
Teljesen mindegy, hogy milyen viszonyban vannak, ki a hibás és ki nem. A jogszabály dönti el, hogy ki örökli meg a vagyont.
Már miért ne az unokák örökölnének? Egyke gyerekük volt, aki meghalt. Egy idegennek kellene megörökölnie? Hát szép is lenne!
Nem tisztem védeni a fórumnyitót, de sokat engedsz meg magadnak a kommentedben!
Talán ha újraolvasnád a sztorit más lenne a véleményed
Ha VÉGRENDETILEG valaki másra hagyja, akkor így járt (meg lehet támadni).
Nem arról beszéltem, ha lemond.
Bocsásson meg a világ, de azért mert te egy meghunyászkodó valaki voltál 20 évig, azt hiszed jár nektek valami?
MIÉRT?
De a pénze az kéne?
Pfejjjj
Életükben mindent eladhatnak, elajándékozhatnak, köthetnek eltartási szerződést.
Anyósoddal nagyon rossz a kapcsolatod, nem beszéltek, de azért az esetleges örökségre igényt tartotok.
Remek.
Ingyenes szerződés talán.
Köthet eltartásit bárkivel.
Ha nem adják el, nem íratják másra azt amit örökölhetett volna a gyerekük, akkor az az unokáké lesz, ha meghalnak.
Az öröklési sorrendben a férjed halála miatt a gyerekei jönnek.
Megjegyzem nem tudom miért nem kapott semmit az egyik gyerek
Örököltem egy autót, de volt a haveromnak egy kislánya, ha jól emlékszem elváltak s gyerek születése után, nekem viszont fizetnem kellett köteles részt a kislány okán
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Elképzelhető, hogy jön Magyarországra Madonna!