A Hunyadi sorozat már kezd fárasztó lenni. (beszélgetés)
Az első két epizód tetszett, reméltem, hasonló marad, ezért néztem.
Hunyadi nem a kedvencem, de történetét ismerem, a sorozat nélkül is.
Különben köszönöm a hozzászólók hasznos jó tanácsait, hogy ne nézzem, magamtól nem biztos hogy erre rájöttem volna.
Rendben örülj neki.
Szíved joga.
Ahogy a Fi-nak is joga van leírni hogy érez.
Amúgy pedig ez senki kedvét nem veszi el a filmtől,,hisz mindeki képes maga dönteni.
Nekem mondjuk éppen a Szulejmán című sorozat ugrott be. A történelmi hűséget figyelembevéve a Mehmet herceget egy súlyos betegség vitte el, míg a filmbe úgy szőtték bele, hogy Mahidevrán ölette meg. A másik pedig éppen a Mohácsi csata esetében az akkor mindössze 20 éves magyar uralkodót egy 40 év körüli színész játszotta. Még eladni sem tudta jól a szerepel.
'56 esete kicsit bonyolultabb, hisz az államszocializmus idején nem ismerték el forradalom és szabadságharcként, hanem csak ellenforradalomként.
Tudom, hogy nem nekem válaszoltál, de szeretnék hozzászólni.
Az, hogy "sokszor olyan szálat is beleraknak, ami vagy meg sem történt vagy nem úgy történt meg a valóságban." - természetes. A könyvben éppúgy, mint a filmben.
A történelmi hűséget pontosan visszaadni képtelenség.
Még amit történelemórán tanultunk vagy most épp tanulnak a gyerekek - az sem történelem-hű.
Elég csak arra gondolni, hogy ha csupán egy generációt nézünk - mást tanult a korábbi generáció mondjuk az '56-os forradalomról, mint az őket követők. Az előző generációnak '56-ot úgy tanították, hogy ellenforradalom volt.
Ezt most csak a történelmi hűségre való hivatkozással említem.
Kedves Judit!
Elsősorban a #10-es kommentre reagáltam és nem az egész fórumra.
Itthon ennek hagyománya van. A rajongásnak.
Mondjuk én nem rajonganék egy olyan történelmi sorozatért ( Szulejmán), ahol egy olyan nép van a középpontban, ami 150 évre elfoglalta a mi országunkat. Persze tudom, ez régen volt. A Szulejmán pont abban az időben játszódik.
Egy részt sem láttam, pont elég volt a véletlenül elkapott reklám és erőltetett fényezése. Nem is beszéltem le senkit hogy nézze, és nem értem miért engem vettél célba az oktatásoddal/okoskodásoddal.
Ha tetszik, nézzed. Ennyi.😀
Ha "már kezd fárasztó lenni", akkor - gondolom - idáig nem ezen a véleményen voltál, hisz többedik rész ment tegnap este.
De ha eleged lett belőle, akkor ne nézd, akkor nem fog tovább fárasztani.
Többektől azt hallottam, hogy azért nem nézik a sorozatot, mert magas volt a költségvetése. Olyat is hallottam, hogy azért nem nézi, mert rossz a kritikája.
Nem értem. Ilyen ezt, meg azt hallottam, ezért nem nézem, nekem furcsa. De nem is ez a lényeg. Ez csak egy kis kitérő volt, hogy milyen - számomra - hihetetlen érvek vannak, hogy ki miért nem néz legalább bele a filmbe, hogy el tudja dönteni, tetszik-e neki vagy sem.
Igazad van.
Csak a felvetés nem erről szól.
Nem láttam egyetlen percét sem, de legyen mentségem hogy semmilyen filmet/sorozatot nem nézek.
A leírtakban igazad van. Én megdöbbentem jó pár éve mikor itthon a Szulejmán sorozatnak rajongói lettek.... nem tudom hány másik nép lett volna még "képes erre". Azt sem láttam, de lépten nyomon szembejött magyar oldalakról a nagyszerűsége, sőt családom egy része is fan lett.
Tegnap már elszundítottam rajta.
Jó lehetne,,de valahogy mégsem.
Kár.
További ajánlott fórumok:
- Ki hogy várja haza a párját, amikor tudja hogy fárasztó napja volt?
- Most vágtam bele a bolti eladó szakmába és rá kellett jönnöm, hogy iszonyatosan nehéz és fárasztó munka... Nektek mi a véleményetek?
- Az online tér fárasztó?
- Rettenetesen fárasztó volt egész nap gyereknapozni, a...
- Ti a Hunyadi sorozatot hány éves kortól engednétek gyereknek, hogy elolvassa?
- A Trónok Harca könyvsorozat mennyivel durvább, mint a Hunyadi könyvsorozat?