Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A Hunyadi sorozat már kezd fárasztó lenni. fórum

A Hunyadi sorozat már kezd fárasztó lenni. (beszélgetés)

1 2
tegnapelőtt 18:02

Az első két epizód tetszett, reméltem, hasonló marad, ezért néztem.

Hunyadi nem a kedvencem, de történetét ismerem, a sorozat nélkül is.

Különben köszönöm a hozzászólók hasznos jó tanácsait, hogy ne nézzem, magamtól nem biztos hogy erre rájöttem volna.

34. libikóka (válaszként erre: 19. - Okoskodó)
tegnapelőtt 17:58

Rendben örülj neki.

Szíved joga.

Ahogy a Fi-nak is joga van leírni hogy érez.

Amúgy pedig ez senki kedvét nem veszi el a filmtől,,hisz mindeki képes maga dönteni.

33. 55Judit (válaszként erre: 32. - Okoskodó)
tegnapelőtt 16:37
Oké, van mire büszkének lenni nekem is, de speciel ez a sorozat nem érdekel. :)
32. okoskodó (válaszként erre: 20. - 55Judit)
tegnapelőtt 16:20
Nem személyes volt, csupán reflektáltam az okoskodó szóra. És köszi szépen továbbra is nézni fogom. A film nem törekszik a történelmi hűség 100 % - ig való átadására, de ez nem is egy dokumentumfilm, nem egy ismeretterjesztő film, hanem a lényeges dolgok bemutatása filmbéli adaptáció egy könyvsorozat alapján. Aki látta a Mennyei királyságot gondolom az sem feltételezi, hogy szőrén-szálán egy dokumentumfilmet néz, úgyszintén, aki látta a Gladiátort. Csak gratulálni tudok az alkotáshoz, legyünk már büszkék mi is valamire, ne csak a hibákat keressük!
31. MadchenZsani (válaszként erre: 30. - Smaragdzöld 🐉)
tegnapelőtt 16:01

Nekem mondjuk éppen a Szulejmán című sorozat ugrott be. A történelmi hűséget figyelembevéve a Mehmet herceget egy súlyos betegség vitte el, míg a filmbe úgy szőtték bele, hogy Mahidevrán ölette meg. A másik pedig éppen a Mohácsi csata esetében az akkor mindössze 20 éves magyar uralkodót egy 40 év körüli színész játszotta. Még eladni sem tudta jól a szerepel.

'56 esete kicsit bonyolultabb, hisz az államszocializmus idején nem ismerték el forradalom és szabadságharcként, hanem csak ellenforradalomként.

30. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 28. - MadchenZsani)
tegnapelőtt 14:45

Tudom, hogy nem nekem válaszoltál, de szeretnék hozzászólni.

Az, hogy "sokszor olyan szálat is beleraknak, ami vagy meg sem történt vagy nem úgy történt meg a valóságban." - természetes. A könyvben éppúgy, mint a filmben.

A történelmi hűséget pontosan visszaadni képtelenség.

Még amit történelemórán tanultunk vagy most épp tanulnak a gyerekek - az sem történelem-hű.

Elég csak arra gondolni, hogy ha csupán egy generációt nézünk - mást tanult a korábbi generáció mondjuk az '56-os forradalomról, mint az őket követők. Az előző generációnak '56-ot úgy tanították, hogy ellenforradalom volt.

Ezt most csak a történelmi hűségre való hivatkozással említem.

29. Archer84 (válaszként erre: 28. - MadchenZsani)
tegnapelőtt 13:54
Ebből a szempontból a sorozat jobb, mint a könyvek. Azokban például Vlad egy természetfeletti teremtmény volt, de engem ez egyáltalán nem zavart. Nem ebből kell történelmet tanulni, szórakozásnak pedig teljesen megfelelő.
28. MadchenZsani (válaszként erre: 24. - Archer84)
tegnapelőtt 13:37
Nem kizárólag erre, hanem arra is, hogy sokszor olyan szálat is beleraknak, ami vagy meg sem történt vagy nem úgy történt meg a valóságban.
27. MadchenZsani (válaszként erre: 22. - 55Judit)
tegnapelőtt 13:33

Kedves Judit!

Elsősorban a #10-es kommentre reagáltam és nem az egész fórumra.

26. Archer84 (válaszként erre: 6. - Bnedora)
tegnapelőtt 13:06
Én jobb szeretem magam eldönteni, hogy mi jó és mi rossz. Sok esetben nem egyezik a véleményem a nagy többséggel, pláne mikor politikai megnyilvánulások miatt húznak le ezt-azt. Mert a Hunyadiból legalább az aktuálpolitikát kihagyták szerencsére.
25. Archer84 (válaszként erre: 11. - Timycat)
tegnapelőtt 13:04

Itthon ennek hagyománya van. A rajongásnak.

Mondjuk én nem rajonganék egy olyan történelmi sorozatért ( Szulejmán), ahol egy olyan nép van a középpontban, ami 150 évre elfoglalta a mi országunkat. Persze tudom, ez régen volt. A Szulejmán pont abban az időben játszódik.

24. Archer84 (válaszként erre: 21. - MadchenZsani)
tegnapelőtt 12:59
Az írott könyvek is tele vannak erotikával, ami azt illeti. Ha erre gondolsz.
23. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:36
Én pedig itt hallok róla először 😃
22. 55Judit (válaszként erre: 21. - MadchenZsani)
tegnapelőtt 11:33
Nem arról van szó hogy nincs igazsága, hanem a fórum témája nem ez. Írta már más is.
21. MadchenZsani (válaszként erre: 10. - Okoskodó)
tegnapelőtt 11:24
Teljesen egyetértek veled! Annyit tennék hozzá, hogy sajnos egy sorozat sosem tükrözi még annyira sem a történéseket, mint egy adott eseményről szóló könyv. Már csak azért is, mert úgy nem lehetne eladni. Ezért olyan jelenetek is nagyobb hangsúlyt kapnak, amelyek az írott műben talán nem.
20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Okoskodó)
tegnapelőtt 10:32

Egy részt sem láttam, pont elég volt a véletlenül elkapott reklám és erőltetett fényezése. Nem is beszéltem le senkit hogy nézze, és nem értem miért engem vettél célba az oktatásoddal/okoskodásoddal.

Ha tetszik, nézzed. Ennyi.😀

19. okoskodó (válaszként erre: 16. - Libikóka)
tegnapelőtt 09:52
Ugyan árnyaltan volt ez a felvetés, de számomra erről is szól. Szeretek, kedves 55Judit, okoskodni, ez viszont kifejezetten a meggyőződésem. A film nem olyan, mint alapiskolán a kötelező olvasmányok, akinek nem tetszik ne nézze, de miért kell elvenni a kedvét az olyanoknak, akik vacillálnak. Szánalmas az a hozzáállás, hogy megnéztem, de szar, neked semmi szükséged rá. Mi az, hogy fárasztó? Állj fel, kapcsold át, olvass, csinálj házi munkát. A te dolgod. Én nézem, egyetlen részt sem láttam az említett Trónok harcából, nem nézek Török és egyéb végeláthatatlan történeteket, viszont kifejezetten örülök ennek az alkotásnak a maga hibáival egyetemben.
tegnapelőtt 09:03

Ha "már kezd fárasztó lenni", akkor - gondolom - idáig nem ezen a véleményen voltál, hisz többedik rész ment tegnap este.

De ha eleged lett belőle, akkor ne nézd, akkor nem fog tovább fárasztani.

Többektől azt hallottam, hogy azért nem nézik a sorozatot, mert magas volt a költségvetése. Olyat is hallottam, hogy azért nem nézi, mert rossz a kritikája.

Nem értem. Ilyen ezt, meg azt hallottam, ezért nem nézem, nekem furcsa. De nem is ez a lényeg. Ez csak egy kis kitérő volt, hogy milyen - számomra - hihetetlen érvek vannak, hogy ki miért nem néz legalább bele a filmbe, hogy el tudja dönteni, tetszik-e neki vagy sem.

17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Libikóka)
tegnapelőtt 08:27
Az a neve hogy Okoskodó.
16. libikóka (válaszként erre: 10. - Okoskodó)
tegnapelőtt 08:25

Igazad van.

Csak a felvetés nem erről szól.

tegnapelőtt 07:55
Nem nézem.
14. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:48
Én meg már azt hittem hogy csak én érzem úgy a csatornával a f..kivan. Áttehetnék nyugodtan a fizetősre.
13. globus
tegnapelőtt 07:46
Azt sem tudom, melyik csatornán nyomják. Mehetett volna moziba, mint általában az új filmek.
12. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:39
Nagyon egyszerű a megoldás, ne nézd!
11. timycat (válaszként erre: 10. - Okoskodó)
tegnapelőtt 07:38

Nem láttam egyetlen percét sem, de legyen mentségem hogy semmilyen filmet/sorozatot nem nézek.

A leírtakban igazad van. Én megdöbbentem jó pár éve mikor itthon a Szulejmán sorozatnak rajongói lettek.... nem tudom hány másik nép lett volna még "képes erre". Azt sem láttam, de lépten nyomon szembejött magyar oldalakról a nagyszerűsége, sőt családom egy része is fan lett.

tegnapelőtt 07:30
A magyarság történelme igenis megérdemel nem egy, hanem számtalan sorozatot, mozifilmet. Igenis van olyan történelmünk, mint bármely más nemzetnek a világon, de ide tenném én még úgyszintén irodalmunk számtalan művének adaptációs lehetőségét is. Nem kötelező ezeket megnézni, mint ahogyan a nyugati sorozatokat sem. A Hunyadi sorozat lehet, hogy nem tökéletes, de míg a Trónok harca fikció, addig nekünk elég fellapozni a saját sorsunkat, és akad megfilmesíteni való bőven. Személy szerint azt mondom, hogy már éppen itt volt az ideje, hogy olyan alkotások kerüljenek képernyőre, amik nem másokat éltetnek, anem bennünket, magyarokat.
9. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:20

Tegnap már elszundítottam rajta.

Jó lehetne,,de valahogy mégsem.

Kár.

8. kaktusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 05:05
Szerintem egy gyengére sikerült Trónok harcát akartak volna csinálni! 😀
7. kaktusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 05:04
Minek nézném, ha mások úgyis megmondják! 🤭
6. bnedora (válaszként erre: 4. - Archer84)
márc. 29. 23:04
Én pont rosszat hallottam felöle.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook